Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Za izlaz iz krize zovi Farmaceute: Šibenik prekinuo post dug dva i pol mjeseca za prvu pobjedu Escobara (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 24.04.21. | 18:47

Slaven je poražen nakon mjesec i pol dana, a i prva mu je to utakmica nakon osam kola u kojoj nije zabio pogodak

Nakon dva i pol mjeseca, odnosno 11 utakmica bez pobjede, nogometaši Šibenika prekinuli su ovaj crni niz. Rane su izliječili protiv Farmaceuta, koji su, zanimljivo, na Šubićevac došli s nizom od šest utakmica bez poraza. Prilično opušteni pristup, s obzirom na to da su sve dvojbe oko opstanka više-manje riješili, ovaj put im se obio o glavu i domaćini su u konačnici slavili 2:0.

Prva je to pobjeda Šibenčana protiv Koprivničanaca u sezoni. Prošli ogled protiv istog suparnika na Šubićevcu na pamte po dobrom, jer su dobili tri komada, no ovaj put su mnogo bolje ušli u utakmicu i već nakon prvih 45 minuta imali 2:0. Mogli su i više da Filipović u dva navrata nije skinuo zicere.

Ipak, prvu priliku imali do gosti, točnije Stipe Bačelić-Grgić, koji je opalio s 20-ak metara, no Rogić je vršcima prstiju skrenuo loptu u korner. Bilo je to u trećoj minuti. Samo pet minuta kasnije domaćini su poveli. Lijepu akciju još je ljepšim pogotkom okrunio Jurić, kojemu je to bio 11. gol u sezoni.

Zabio ga je petom na asistenciju Ćurića, a možete ga pogledati OVDJE.

Već u 14. minuti Šibenik je imao 2:0. Za pogodak je ponovno bio zaslužan isti dvojac, ali su ovaj put zamijenili uloge. Jurić je pretrčao Parackog i probio desnu stranu gostujuće obrane, odigrao povratnu na Ćurića, koji s otprilike 18 metara pogađa lijevi donji kut nemoćnog Filipovića.

Drugi pogodak Šibenika pogledajte OVDJE.

U tih prvih pola sata Šibenčani su igrali kao u transu, a u 25. minuti Jurić je mogao do novog pogotka, no sjajnom paradom ga je u tome spriječio vratar Slavena. I tada je došla prilika za goste. Bačelić-Grgić je dugom loptom pronašao Knolla, ovaj ju je sjajno primio i krenuo prema naprijed, no vratnica ga je spriječila u osmom pogotku sezone.

Do kraja prvog dijela utakmice vidjeli smo još jedan zicer domaćina, ovaj put Suada Sahitija, no ponovno je uspješniji bio Filipović, koji je u tih 45 minuta držao svoju momčad na životu.

U nastavku se igralo s mnogo manje intenziteta. Domaćini su se orijentirali na čuvanje rezultata, no ponovno su prijetili više od gostiju, naročito iz prekida. S druge strane, Stipić je brojnim izmjenama pokušao prodrmati svoju momčad, no recept za šibensku igru nije našao i morao se pomiriti s prvim porazom nakon gotovo mjesec i pol dana.

Prva je to utakmica nakon osam kola u kojoj Slaven Belupo nije zabio pogodak, a i prva je to pobjeda Sergi Escobara na klupi Šibenika. U prethodne četiri utakmice osvojio je samo tri boda, a ovim punim plijenim odveo je svoju momčad u mirnije vode.

Šibenik je preuzeo šestu poziciju od Slavena i ima 32 boda, devet više od posljednje Lokomotive. Farmaceuti imaju osam više i također mogu biti prilično mirni, jer do kraja je ostalo pet kola. U sljedećem Šibenčani odlaze na noge upravo Lokomotivi, dok u Koprivnicu dolazi Dinamo.



Tagovi

NK ŠibenikSlaven BelupoPrva HNLDeni JurićSergi EscobarTomislav Stipić

Ostale Vijesti