Xhaka se pozdravio sa suigračima, poznato ime kluba gdje odlazi ove zime

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.12.19. | 11:24

Neslavan kraj donedavnog kapetana Topnika.

Iako su se u medijima dali pročitati razni klubovi koji su navodno zainteresirani za uslugama ovog središnjeg veznjaka, njegov novi klub trebala bi postati Hertha iz Berlina.

27-godišnjak se tako vraća u Bundsligu gdje je već branio boje Borussije Monchengladbach, a sada bi nakon dvije i pol godine otočkog nogometa ponovno trebao put Njemačke.

Podsjećamo, Xhaku je u Arsenal doveo Arsene Wenger, a klub je u ljeto 2016. za njegove usluge morao izdvojiti 8,5 milijuna eura. Iako je njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku 30 milijuna eura, sigurno je kako će ga Topnici pustiti i za manji iznos, ali će u svakom slučaju zaraditi.

Za reprezentaciju Švicarske Xhaka je već sada skupio 82 nastupa (pritom je zabio i 12 pogodaka), ali usprkos činjenici kako je riječ o provjerenom veznjaku, pravu podršku vječno zahtjevnih navijača Arsenala nikada nije dobio.

Ove godine našao se na meti kritika nakon što je prilikom izlaska s terena grubo gestikulirao prema svojim navijačima što je kao direktnu posljedicu donijelo i njegovo uklanjanje s mjesta kapetana. Sve to dogodilo se u prvenstvenom susretu protiv Crystal Palacea (2:2), a već tada je bilo jasno kako Kosovar u južnom dijelu Londona neće još neko duže vrijeme imati svoje utočište.

Za kraj dodajemo kako je Jurgen Klinsmann u velikoj potrazi za igračem koji bi bio povezao linije u njegovom klubu, a da se pritom ne mora dugo prilagođavati na bundesligaški nogomet.

Xhakha je bivši, jedino što se još uvijek ne zna je iznos transfera, ali prema svemu sudeći on bi trebao biti u rangu između 15 i 20 milijuna eura.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

HerthaArsenalGranit Xhaka

Ostale Vijesti