REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Xavijeva ponuda sjetjela u Milano, ali može li Barcelona platiti Brozovića?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 15.01.23. | 11:44

Posao na relaciji Barcelona-Inter u koji je uključen hrvatski reprezentativac dobiva opipljive obrise, ali zasad nije poznat rasplet

Barcelona je poslala konkretnu ponudu Interu za Marcela Brozovića. Tvrdi to i specijalist za transfere Gianluca di Marzio, ali niti on ne donosi neke nove pojedinosti. Dakle, Barcelona je zainteresirana za 'robnu razmjenu', dovela bi Brozovića, a u suprotnom smjeru poslala Francka Kessiea. Priča se na nogometnom tržištu od tom poslu već nekoliko dana, međutim, čak i sveznajući Di Marzio priznaje da nije upoznat s konkretnom ponudom i da se zasad ne zna kako razmišlja Inter, ali niti što misle dvojica igrača uključenih u odvaj 'deal'.

Prema nekim navodima Barcelona bi u tom poslu trebala Interu isplatiti još i neku svotu, spominjalo se i 20 milijuna eura, no, pitanje je i je li sam Kessie, koji je u Barcelonu stigao iz Milana, spreman na povratak u Serie A i to u redove bivšeg najvećeg rivala. Navodno je za njega bio zainteresiran Tottenham i spreman platiti Barceloni 15 milijuna eura, ali sam Kessie nije bio očaran tom ponudom, jer vjeruje da se u Barceloni može izboriti za mjesto u momčadi u nastavku sezone. S druge strane, nije se oglasio niti Inter, nije odgovorio na ovu ponudu, a zakopčan je zasad i Marcelo Brozović.

No, čak i da hrvatski reprezentativac pokaže želju za odlaskom u Barcelonu, uostalom, u svakom prijelaznom roku priča se o njegovu odlasku iz Intera, pitanje je može li Barca u današnoj financijskoj situaciji dovoljno platiti Brozovića. Poznato je da je Broz među njaplaćenijim igračima Intera, s godišnjim ugovorom oko šest milijuna eura, sjećamo se koliko je dugo pregovarao za takav ugovor, potpisao je do 2026. godine i sigurno neće ići u Barcelonu za (puno) manji novac. Bez obzira što ga želi Xavi, što bi Barcelona bila dobra promjena nakon osam godina u Interu, trenutno nije jasno imaju li Katalonci novac koji bi privukao Brozovića u Barcelonu. No, idućih dana vjerojatno će se otkriti neki novi detalji, prije svega stav Intera, je li uopće voljan prodati svog ponajboljeg igrača. Koji je, k tome, trenutno i ozlijeđen, još od Mundijala i nije potpuno spreman. (T.N.)



Tagovi

Marcelo BrozovićGianluca di MarzioBarcelonaInter

Ostale Vijesti