REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Xavi potvrdio: "Napuštam klupu Barcelone na kraju sezone, klub treba promjenu"

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 27.01.24. | 22:18

Netom nakon teškog poraza od Villarreala, stigla je prijelomna vijest iz katalonske prijestolnice

Loši rezultati koji su u posljednjih nekoliko tjedana uzdrmali Barcelonu, sada su dobili svojevrstan epilog. Legendarni as katalonskog kluba Xavi Hernandez na kraju sezone napustit će kormilo Blaugrane, potvrdio je na konferenciji za medije nakon teškog poraza od Villarreala.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Želim objaviti kako 30. lipnja više neću biti trener Barcelone. To sam odlučio prije nekoliko dana, vjerujem kako je vrijeme za to. Klubu je potrebna promjena, razmišljam o Barceloni i igračima. Oni će biti mirniji. Kao netko kome je interes kluba na prvom mjestu, odlučio sam otići 30. lipnja", rekao je Xavi.

Zahvalio je Joanu Laporti.

"Hvala predsjedniku na povjerenju. Predsjednik je najbolji. Sastali smo se, bio je to vrlo ljudski razgovor. Jako cijenim predsjednika. Mislim da je vrijeme i da je to najbolja situacija za klub. Vrijeme je za promjenu smjera i dinamike, prije svega za igrače."

Novinare je zanimalo kako je odlučio donijeti ovakvu odluku.

"Inače sam ovako smiren. Mislim da radim najbolje za sve. Razmišljao sam o klubu, predsjedniku, Decu i prije svega igračima, kojima je potrebna promjena dinamike. Oni ovo ne zaslužuju. Razmišljao samo o tome sa svojom ženom, s bratom, s osobljem... Ne želim biti problem Barceloni, to je zadnje što želim biti", zaključio je Xavi.



Tagovi

Xavi HernandezBarcelonaPrimeraLa Liga

Ostale Vijesti