REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Xavi: "Pierre-Emerick Aubameyang je dar s neba"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 14.03.22. | 11:36

Motivirani Aubameyang, rastrčani Adama Traore, oživljeni Ferran Torres te u momčad reintegrirani Ousman Dembele pomogli su galvanizirati ambicije kluba i navijača

Revitalizirana Barcelona ušla je u seriju od deset utakmica bez poraza tijekom koje su Xavijevi izabranici ugrabili tri remija i sedam pobjeda u svim natjecanjima. Da nije bilo blijedog početka sezone, pitanje je kako bi danas izgledao vrh španjolske lige, jer igrači katalonskog diva su i jučer u 4:0 pobjedi protiv Osasune pokazali da su konačno pohvatali sve zahtjeve svog trenera. Motivirani Pierre-Emerick Aubameyang, rastrčani Adama Traore, oživljeni Ferran Torres te u momčad reintegrirani Ousman Dembele pomogli su galvanizirati ambicije kluba i navijača. Uz svesrdnu pomoć Pedrija, Gavija te cameo ulozi Luuka de Jonga, Barcelona je ponovno momčad protiv koje nitko ne voli igrati. Igra je fluidnija, igrači su okomitiji i konkretniji, prvenstveno zbog stila igre koju omogućuju brze noge Traorea, Dembelea i Aubameyanga.

Baš je potonji dvojac pokazao razumijevanje u igri kod trećeg gola protiv Osasune. Dembele je prihvatio loptu, pogledom „pojasnio” Aubi da će mu lopta doći i napadač Barçe je golgeterski napao prvu stativu i vrhom kopačke sproveo loptu u mrežu za 3:0. O tim instinktima u igri je Xavi tupio posljednjih mjeseci, pojasnivši kako želi da se igrači bolje „osjete” u igri. Posebne pohvale trenera je za nastupe ove polusezone zaradio Aubameyang, a Xavi je nakon Osasune rekao kako je baš takav profil igrača nedostajao Barceloni u prvom dijelu sezone.

„Auba je dar s neba. On je igrač pozitivnog karaktera, dolazi raspoložen u svlačionicu, jako dobro se adaptirao na momčad, kreira šanse suigračima, zabija, pritišće zadnju liniju... Privilegija ga je trenirati”, istaknuo je Xavi.

Otkako je zadužio dres Katalonaca, gabonski napadač je u šest odigranih utakmica zabilježio pet pogodaka, a samo za usporedbu u 14 utakmica za Arsenal zabio je četiri gola, s tim da se u posljednjih šest utakmica u redovima Topnika nije uspio upisati među strijelce.

Pohvale za svoje predstave u zadnje vrijeme je zaradio i Dembele. Nakon što su Xavi i Uprava istrpjeli njegovo neodgovorno ponašanje, Dembele je virtualnu formu s PlayStationa prenio i u svoj nogomet.

„Ako igrate na pravi način, usrećujete ljude. Navijači sada mogu vidjeti kako on daje sve što ima za Barcelonu, a navijače ne možete prevariti. Bio je sjajan”, dodao je Xavi. Dembele je protiv Osasune zabilježio dvije asistencije čime je stigao do brojke od četiri dodavanja u posljednje četiri utakmice. Barcelona je, to se sada može sa sigurnošću reći, na pravom putu. Nije ni čudo što Lea Messija srce sve češće ponovno vuče kući...



Tagovi

La LigaBarcelonaXavi HernandezPierre-Emerick AubameyangOusmane DembeleAdama Traore

Ostale Vijesti