Reuters
Reuters

Xavi ostao bez pobjede na oproštaju od Al Sadda u 89. minuti utakmice

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.11.21. | 20:21

Prvi 'kiks' u sezoni.

Xavi Hernandez danas je vodio svoju posljednju utakmicu na klupi katarskog Al Sadda prvog i službeno još uvijek jedinog kluba kojeg je vodio u svojoj kratkoj trenerskoj karijeri. S trenutno vodećom momčadi katarskog prvenstva osvojio je naslov prvaka 2021., dva kupa (2020. i 2021), Superkup (2019), te još tri lokalna kupa. Ukupno je prvake Katara vodio u 97 utakmica, upisao 64 pobjede, 16 remija i 17 poraza.

Posljednju utakmicu vodio je danas protiv drugoplasiranog Al-Duhaila, dvoboj je završio rezultatom 3:3. Al Sadd je poveo u četvrtoj pogotkom Bounedjaha, Al Duhail je do poluvremena preokrenuo golom Olunge i autogolom Ro Roa, no u 45. Luiz je dobio drugi žuti karton te je domaća momčad drugo poluvrijeme morala igrati s igračem manje.

Al Sabb je stigao do preokreta u razmaku od jedne minute. U 73. Koukhi je zabio za 2:2, a onda i Tabata za vodstvo Xavijeve momčadi. No, Španjolac nije uspio slaviti u svojoj posljednjoj utakmici na klupi katarskog prvaka. U 89. Olunga je zabio svoj drugi pogodak na utakmici i Al Duhail je u samoj završnici dvoboja stigao do boda, unatoč igri s igračem manje.

Nakon utakmice Xavi se oprostio sa svakim od svojih igrača. Iako nije službeno novi trener Barcelone, stvar je riješena, a to je potvrdio i njegov igrač Hassan nakon utakmice.

Službenu potvrdu Xavijevog imenovanja na Camp Nou dobit ćemo večeras ili ujutro, a Xavi, unatoč 'kiksu' može mirno spavati. Svoju dosadašnju momčad ostavio je na vrhu ljestvice katarskog prvenstva s osam pobjeda i svega jednim remijem nakon devet kola.



Tagovi

Xavi HernandezBarcelonaAl Sadd

Ostale Vijesti