REUTERS/Vincent West
REUTERS/Vincent West

Xavi: "Ne brine me Lewandowski, nego kako ćemo osvojiti prvenstvo"

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 11.04.23. | 08:32

Stratega Barcelone ne muči slaba forma prvog napadača

Barcelona je sinoć odigrala ispod očekivanja protiv Girone pred svojim navijačima na Nou Campu. 'Nula' protiv momčadi sa sredine tablice nije nešto čemu su se navijači nadali, a posebno ih može brinuti impotentnost pred protivničkim golom. Daleko od toga da Barcelona nije imala inicijativu i izgledne prilike, no ofenzivci su sinoć pošteno podbacili.

Posebno blijedu večer je imao Robert Lewandowski koji će utakmicu protiv Girone htjeti što prije zaboraviti. Ulazio je poljski napadač u šanse, ali bi onda donosio krive odluke, oklijevao ili jednostavno imao pomanjkanje sreće.

No nije to slučaj 'od jučer'. Najbolji ovosezonski strijelac Barcelone u posljednje vrijeme teško pronalazi put do mreže pa je tako od starta veljače zabio za njega skroman tri ligaška pogotka, dok ih je nakupio 17 tijekom cijele sezone u La Ligi.

O tome je pričao i Xavi nakon remija s Gironom.

„Ne brine me Lewandowski, brine me kako ćemo osvojiti La Ligu. Igrali smo dobro protiv Girone. Nismo imali uspjeha pred golom, ali mislim da smo zaslužili pobjedu. Sada imamo 13 bodova prednosti pred drugim mjestom, a stalo je još 10 utakmica, ali potpisali bismo krvlju ovakvu situaciju na početku sezone“, naglasio je strateg katalonskog diva.

A po rasporedu, Barçi slijede okršaji protiv Getafea i madridskog Atletica…



Tagovi

La LigaBarcelonaXavi HernandezRobert Lewandowski

Ostale Vijesti