Wolvesi srušili rekord: Doveli novog Portugalca za 40 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.09.20. | 18:18

Deseti portugalski nogometaš u rosteru trenera Nuna Espirita Santa, također Portugalca.

Veza Wolverhamptona i portugalskog super-agenta Jorgea Mendesa poznata nam je već odavno. Jedan od najutjecajnijih nogometnih djelatnika pod svojim okriljem ima nekoliko klubova s kojima surađuje oko razvoja svojih nogometaša te im kao posrednik i produžena ruke omogućuje dovođenje nekih igrača o kojima klubovi tog ranga mogu samo sanjati.

Super-agenti već godinama drmaju nogometnom scenom. Prilikom transfera svojih nogometaša, pa čak i samo produženja ugovora, ljudi poput Mina Raiole i Jorgea Mendesa dobivaju ogromne bonuse, a određeni čak i kroje politiku klubova. U prvom redu tu su Wolverhampton i njegov nešto svježiji projekt Famalicao.

Ovog puta, čini se, Jorge Mendes nije (barem ne direktno) imao veze s novim transferom Wolvesa koji su srušili vlastiti rekord kada je odšteta za jedan transfer u pitanju. Naime, Fabrizio Romano prenosi kako je uprava kluba s Molineuxa završila posao i u svoje redove dovela Fabija Silvu iz Porta za 40 milijuna eura. Riječ je o mladom nogometašu koji nije pod Mendesovim "skutima" te se nalazi u STV agenciji, a ne Gestifute koju drži poznati super-agent.

Silva je centralni napadač koji je prošao sve reprezentativne uzraste Portugala do U19 selekcija, postao je punoljetan prije nepunih mjesec i pol dana, a sada je postao najskuplje plaćeni igrač rastućeg Wolverhamptona.

Silva je prošle sezone za seniorsku momčad Porta odigrao tek 12 utakmica i postigao jedan gol, ali je prepoznat kao jedan od najvećih nadolazećih talenata tamošnjeg nogometa. S Wanderersima će mladi tinejdžer potpisati petogodišnji ugovor i tako postati deseti portugalski nogometaš u svlačionici Nuna Espirita Santa, također Portugalca.

Do sada je najskuplje pojačanje kluba bio Raul Jimenez, koji je prošlog ljeta plaćen dva milijuna eura manje i to Portovom najljućem rivalu - Benfici.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Introducing...<br><br><a href="https://t.co/1GSjCr7bjU">pic.twitter.com/1GSjCr7bjU</a></p>&mdash; Wolves (@Wolves) <a href="https://twitter.com/Wolves/status/1302279076393242625?ref_src=twsrc%5Etfw">September 5, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

 

(Foto: Action Images)


Tagovi

Fabio Silva

Ostale Vijesti