REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

West Ham spreman prodati Vlašića prije kraja sezone

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 08.10.22. | 15:54

Torino ima pravo otkupiti ugovor za nešto manje od 15 milijuna eura.

Tri pogotka u prvih osam nastupa u dresu Torina uvjerilo je čelnike Torina da je dovođenje Nikole Vlašića veliki pogodak. Hrvatski reprezentativac se 'preporodio' dolaskom u Serie A, dok su u West Hamu zadovoljni što ih je napustio igrač koji očito nije bio dobar 'fit' za njihovu momčad usprkos svim silnim kvalitetama koje posjeduje.

Nije pomoglo ni što je Moyes uporno Vlašića stavljao na poziciju koja mu nije 'prirodna', navijači su imali sve manje strpljenja za igrača koji je plaćen 30 milijuna eura pa je tako ovog ljeta rastanak, za početak privremeni, bio rješenje koje je odgovaralo i jednima i drugima.

(1.75) Torino (3.50) Empoli (5.10)

Na poziv Ivana Jurića je Nikola Vlašić stigao u Torino. Odmah je postao centralna figura kluba, igra redovito, neprikosnoven je u prvoj postavi. Iako je njegova momčad u zadnja tri kola upisala jednako toliko poraza, Vlašić je svejedno bio među boljim pojedincima. Izuzev prve utakmice protiv Monze kad je ušao u drugom poluvremenu, Vlašić je u svim preostalim ogledima na terenu proveo svih 90 minuta pa tako ne iznenađuje zašto ne bi imao ništa protiv da se njegov privremeni boravak u Torinu pretvori u trajni.

Ista ta kombinacija zadovoljila bi i čelnike West Hama. The Athletic piše da su Čekićari spremni prodati Vlašića i prije kraja sezone. Time bi se oslobodili dijela njegove plaće koja je i dalje 'na njima' te bi dodatno povećali svoj budžet za zimski prijelazni rok. Nadaju se u Londonu da će Vlašić odigrati dobro i na SP-u te da će mu tamo 'dionice' dodatno narasti, ali u svakom slučaju je Torino već dogovorio po kojoj će ga cifri imati mogućnost otkupiti. Isti izvor navodi kako je riječ o 14.7 milijuna eura, odnosno 13 milijuna funti.

(1.75) Torino (3.50) Empoli (5.10)

Vlašić ne bi imao ništa protiv ostanka u Torinu, baš kao što je očito kako u West Hamu više za njega nema mjesta. Dakle, sada se čeka potez Urbana Caira koji i nije pretjerano široke ruke, ali možda za 25-godišnjeg Splićanina ipak promijeni dosadašnji modus operandi. Vlašić će ove nedjelje imati novu mogućnost dodatno ga uvjeriti u to da bi trebao ostati u klubu budući da Torinu u goste dolazi Empoli (12.30). U sudaru 10. i 15. momčadi Serie A prednost je na strani domaćina, usprkos tome što je ljetos gostujuća momčad u svoje redove dovela Marka Pjacu. Zagrepčanin će u ljeto 2023. sigurno potražiti novi klub budući da mu tada ističe ugovorna obveza u Juventusu, dok bi Vlašić klupsko pitanje mogao riješiti šest mjeseci ranije. No, sve ovisi o Cairu… (I.A.S.)

(1.75) Torino (3.50) Empoli (5.10)

Serie A, 9. kolo

Subota, 8. listopada

Sassuolo - Inter, 15.00

Milan - Juventus, 18.00

Bologna - Sampdoria, 20.45

Nedjelja, 9. listopada

Torino - Empoli, 12.30

Monza - Spezia, 15.00

Salernitana - Verona, 15.00

Udinese - Atalanta, 15.00

Cremonese - Napoli, 18.00

Roma - Lecce, 20.45

Ponedjeljak, 10. listopada

Fiorentina – Lazio 20.45

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Nikola VlašićTorinoWest Ham

Ostale Vijesti