Wenger ga zvao, a on odbio Arsenal zbog novog njemačkog prvoligaša!

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 17.08.16. | 13:08

Vrlo zrelo razmišljanje za jednog 21-godišnjaka...

Oni koji su ga pratili, kažu da je odlično za Dinamo što je ranije ovoga ljeta napustio RB Salzburg. Talentirani veznjak Naby Keita prešao je, naime, u ovom prijelaznom roku u RB Leipzig za 15.000.000 eura.

Iako je zapravo riječ o 'bratskim' klubovima, mnoge je ovaj transfer iznenadio. Jer, 21-godišnjaka iz Gvineje željeli su Liverpool, Man City, a posebno Arsenal. Zašto je izabrao novog njemačkog prvoligaša otkrio je sam Keita:

„Razgovarao sam s Wengerom, na francuskom jeziku. No, Leipzigov sportski direktor Ralf Rangnick je glavni razlog zašto sam došao ovdje. Tretirao me kao sina, došao je 2014. godine po mene u Francusku da potpišem za Salzburg i posve mu vjerujem. A i Leipzig je ambiciozan klub“, otkrio je Keita i pokazao koliko je zreo za svoje godine:

„Također, nisam htio odmah u neki veliki klub. Prerano je… Imam tri godine ugovora s Leipzigom, dosegnut ću razinu za najveće klubove, ima vremena. Cilj mi je postati najbolji afrički nogometaš.“

Inače, Keita je veznjak koji igra u oba pravca, a često se i upisuje u strijelce, pa je tako u dvije sezone u Salzburgu zabio 20 golova u 81 nastupu. 

(Foto: Action Images)


Tagovi

ArsenalRB LeipzigSalzburgNaby Keita

Ostale Vijesti