NAOMI BAKER/Action Images
NAOMI BAKER/Action Images

Wales izvukao remi protiv Švicarske, Gavranoviću poništen pogodak za pobjedu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.06.21. | 16:55

U prvoj utakmici dana Wales i Švicarska remizirali u Bakuu.

Na Olimpijskom stadionu u Bakuu Wales i Švicarska odigrali su 1:1. Oba pogotka pala su u nastavku utakmice. Breel Embolo zabio je početkom drugog dijela za Švicarsku, a Kieffer Ward izjednačio u 74. U 84. u igru je ušao Mario Gavranović, zabio efektan pogodak, no nalazio se u malom zaleđu.

Švicarska je nadigrala Wales. U gotovo svim segmentima igre Švicarci su bili dominantni, no nakon postignutog pogotka malo su se povukli i omogućili Velšanima da stignu do vrijednog izjednačenja.

Robert Page krenuo je u 4-3-3 formaciji, s Aaronom Ramseyem u vezi, Danielom Jamesom i Garethom Baleom na krilima te Kiefferom Moorom u samoj špici napada. S druge strane Vladimir Petković postavio je svoju momčad u 3-4-1-2 formaciju, Granit Xhaka ordinirao je vezom, Xherdan Shaqiri nalazio se na poziciji polušpice, a Haris Seferović i Breel Embolo u vrhu napada. Dinamov napadač Mario Gavranović krenuo je s klupe za pričuve.

Švicarska je od samog početka uspostavila kontrolu nad tijekom utakmice. Posjed lopte penjao im se skoro do 70 posto, no prvu šansu imali su Velšani! Moor je sjajnim udarcem glavom poslao loptu pod gredu, no Yann Sommer još sjajnijom paradom skreće loptu u korner.

Taj udarac bio je jedino što smo vidjeli od Walesa u prvom dijelu. Ubrzo je dobru prigodu imao Fabian Schgar, koji je efektno probao s petom, ali je Danny Ward uspio obraniti i skrenuti loptu u korner. Probao je potom udarcem iz daljine Granit Xhaka, a u drugoj polovici prvog dijela gledali smo seriju promašaja Harisa Seferovića. Jednom je pucao pokraj gola, drugi put preko, a najizgledniju šansu imao je u 45. kada je ponovno promašio metu.

Najveću šansu Švicarske u prvom dijelu pogledajte OVDJE.

Švicarska je u prvom dijelu imala 11 udaraca na velški gol, no samo jedan je išao u okvir. Wales je imao dva pokušaja, od čega samo jedan pokušaj, onda Moora u ranoj fazi utakmice.

Švicarska je furiozno otvorila i nastavak utakmice. Breel Embolo prvo je prošao kroz obranu Walesa, dobro pucao, ali je Ward odbio u korner (VIDEO). A iz kornera Švicarska je zabila. Shaqiri je centrirao, a Embolo glavom zabio za 1:0.

Gol Švicaraca možete pogledati OVDJE.

Četiri minute kasnije Švicarska je mogla doći na milimetar do pobjede, Embolo je proigrao Kevina Mbabua koji puca s lijeve strane, ali kraj velškog gola.

Švicarska je još neko vrijeme dirigirala tempom utakmice, no momčad Vladimira Petkovića kao da se nesvjesno povukla i čekala kraj utakmice. Velšani su postajali sve opasniji, no bili su bez konkretnih prigoda sve do 74. minute kada je Moore zabio za izjednačenje.

Velšani su odigrali skraćeni korner, Joseff Morrell je ubacio za Moorea koji efektno pogađa za izjednačenja.

Gol Moorea možete pogledati OVDJE.

Do kraja utakmice Švicarci su pritiskali, ali bezuspješno. U drugom kolu Wales igra protiv Turske, a Švicarska protiv Italije.



Tagovi

ŠvicarskaŠvicarska nogometna reprezentacijanogometna reprezentacija WalesaWalesEUROEuro 2020Euro 2021

Ostale Vijesti