REUTERS/Borut Zivulovic
REUTERS/Borut Zivulovic

Vušković: Zajedništvo će nas vodit do nove, šeste pobjede

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.11.21. | 12:28

Branič HSV-a najavio je sutrašnji ogled s Austrijom, a kratku izjavu za medije dao je i njegov donedavni suigrač i prvotimac Hajduka.

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija sutra u Austriji igra svoju šestu utakmicu u Skupini A kvalifikacija za Europsko prvenstvo. U prvih pet utakmica upisali su jednako toliko pobjeda, a sad u istom ritmu žele nastaviti i protiv Austrije.

Uvjerljivo najveća zvijezda U-21 reprezentacije Austrije je Yusuf Demir, 18-godišnji napadač Barcelone, a tu su još i Romano Schmidt iz Werdera, David Nemeth iz Mainza i Junior Adamu iz Red Bull Salzburga.

Nije nikakvo iznenađenje da u mlađim uzrastima Austrije igra i nekoliko igrača čija prezimena završavaju na 'ić0, a riječ je o Muharemu Huskoviću, napadaču Austrije Beč, zatim Belminu Jenčiragiću, vrataru Admire, a za kraj tu je i Leonardo Ivkić, 18-godišnji desni bek koji je upisao dva nastupa za U-14 reprezentaciju Hrvatske i koji danas igra standardno u prvoj momčadi bečke Austrije.

Ivkić je svoj debi za U-21 reprezentaciju Austrije upisao prije tri dana u ogledu protiv Azerbajdžana, a u igru je ušao u 88. minuti umjesto Luce Kronbergera.

Austrija je u ovom kvalifikacijskom ciklusu upisala četiri pobjede i dva poraza. Kad su slavili, pogodak nisu primili, a oba puta su pali kad su gostovali na sjeveru Europe. Prvo su bolji bili Norvežani 3:1, da bi onda istim rezultatom bolji bili Finci.

Mini Vatreni su s druge strane Fince pobijedili u gostima rezultatom 2:0, ada bi onda u Varaždinu bili bolji od Norvežana s rezultatom 3:2.

Sutrašnji ogled najavili su jedan bivši i jedan sadašnji prvotimac Hajduka, Mario Vušković i David Čolina.

„U pozitivnom smo ritmu, lijepo je imati pet pobjeda u pet utakmica. Pripremit ćemo se za Austriju najbolje što možemo jer nam je to izravan suparnik za prvo mjesto. Austrija je nezgodna i teška, ali idemo gore po tri boda. Nismo još uigravali nikakvu posebnu taktiku, ali bit ćemo sigurno posve spremni“, rekao je Vušković pa dodao:

„Imaju dobar presing i individualno su jaki. Odlična su momčad, ali mi smo favoriti. Nema nikakvog opuštanja kod nas zbog pet prethodnih pobjeda, već svi jedva čekamo utakmicu. Ako obavimo sve ono što od nas bude tražio izbornik Bišćan neće biti problema. Zajedništvo će nas voditi do nove, šeste pobjede.“

Nakon braniča HSV-a, kratko se medijima obratio i David Čolina.

„Atmosfera u reprezentaciji je fantastična. Takva i mora biti nakon što smo u ovaj kvalifikacijski ciklus ušli s pet pobjeda u nizu. Svi su igrači kvalitetni i to je najbolji zajednički jezik, tako je najlakše stvoriti dobru kemiju. Očekujem tešku i tvrdu utakmicu. Suparnik je kvalitetan, ali unatoč svemu tome očekujemo pobjedu. Analizirali smo ih. Oni su, za razliku od nas, kiksali u ovim kvalifikacijama. Imamo potpuni fokus na njima i na aktualnim kvalifikacijama, a tek kada izborimo Europsko prvenstvo možemo pričati o tome što možemo na tom natjecanju“, podvukao je Čolina.


Tagovi

Mario VuškovićDavid ČolinaHNS

Ostale Vijesti