Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Vušković bi se protiv Osijeka mogao vratiti u kadar

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.05.23. | 08:01

Zbog premorenosti je propustio posljednje utakmice

Luka Vušković (16), mladi stoper klupski je projekt Hajduka, dragulj koji bi mogao donijeti ogromna sredstva za budžet klub za iduću sezonu. Premda je jako mlad, o njemu su ispisani brojni tekstovi na račun interesa stranih klubova, PSG-a i Manchester Cityja u prvom redu, no iako je jučer plasirana informacija da je s Parižanima sve dogovoreno za 10,5 milijuna eura, s Poljuda su nam objasnili da još nikakva službena ponuda nije stigla u klub te da je još sve u fazi naklapanja. Uostalom,

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Vušković ni ne može iz Hajduka dok ne završi sezona, a ono što je izvjesnije je jest da bi se za utakmicu s Osijekom ponovno mogao vratiti u kadar te upisati koju minutu nakon što je dobio odmor zbog premorenosti nakon završnice Lige mladih u kojoj je Hajduk osvojio drugo mjesto u juniorskoj konkurenciji.

Zovu novca nitko ne može odoljeti, pa tako neće moći ni obitelj niti Hajduk koji živi od prodaje mladih igrača te ih plasira u prvu momčad kako bi im podignuo cijenu. Međutim, Vušković je sve zaradio svojim radom, talentom i sjajnim predispozicijama koje su zagolicale europske gigante, jer osim Parižana i Građana, spominjao se interes Chelseaja i Borussije Dortmund.

Pred Vuškovićem je, nadaju se svi dionici, sjajna karijera, igranje na višoj razini pogotovo kad u novoj sredini dobije na rutini i brzini što bi ga učinilo još boljim stoperom.

Ove sezone se čekao njegov 16. rođendan kako bi stekao pravo igranja za seniore i prvi nastup protiv Dinama samo dva dana nakon rođendana te je ukupno skupio pest utakmica za sastava Ivana Leke. U Kupu je igrao dvije utakmice, protiv Osijek postigao pogodak, igrao je još za juniore u Prvoj HNL uz šest golova te ima šest nastupa u Ligi mladih uz dva pogotka.

Skauti su ga pomno pratili i sada samo treba dočekati službenu ponudu bez obzira hoće li ona biti iz PSG-a ili nekog drugog velikana te b to značilo prelazak na novu razinu. Do tad, su pred Hajdukom utakmice prvenstva, tri susreta i finale Kupa sa Šibenikom, a oproštaj od bijelog dresa s trofejom, bio bi za Vuškovića kruna dosadašnje karijere uz finale Lige mladih.

Dodajmo još da bi se u kadar trebao vratiti za Osijek i Marco Fossati koji je preskočio gostovanje u Kranjčevićevoj zbog lakše ozljede.



Tagovi

HajdukHajduk junioriLuka VuškovićNK OsijekPSGRabuzinovo SunceMarco FossatiNK ŠibenikUEFA Youth League

Ostale Vijesti