IPA / PIXSELL
IPA / PIXSELL

Vukovi udaraju kontru: “Nije nas zvao nitko iz Torina, Brekalo se vraća na ljeto“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 29.03.22. | 16:30

Posljednjih dana iz Italije su stizale informacije da ga Jurić želi otkupiti, ali iz Wolfsburga stižu drugačije vijesti

Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo propustio je okupljanje u Dohi zbog koronavirusa. Želio ga je izbornik Zlatko Dalić isprobati u novom sustavu 3-5-2 koji je uvježbavao protiv Slovenije i Bugarske, ali ispriječila se viša sila. Sigurno je da su dobre partije u dresu Torina koje prikazuje 23-godišnji krilni napadač zabilježene u notesu stožera Vatrenih, a jedna stvar je izgleda upitna.

To je klupska budućnost Brekala. Naime, u posljednjih nekoliko dana stizale su informacije od svih relevantnijih talijanskih medija da su čelnici Torina uz zeleno svijetlo hrvatskog trenera Ivana Jurića odlučili otkupiti Brekala od Wolfsburga. Proteklog ljeta Brekalo je zamijenio Bundesligu za Serie A i ubrzo postao ključni faktor Jurićeve momčadi. Posudba je s pravo otkupa i sve je vodilo ka tome da Brekalo ostaje u Torinu s obzirom na zadovoljstvo svih pa i samog igrača da ostane u Italiji.

Međutim, iz Njemačke dolaze druge informacije i to od sportskog direktora Wolfsburga Marcela Schafera. Još prošle godine Nijemci s ubili ljuti na Brekalovu želju da napusti klub pa je direktor Jorg Schmadtke izjavio kako bi se trebao posvetiti ugovoru koji ima s Vukovima.

Danas na informaciju da Torino otkupljuje Brekala drugu informaciju daje Schafer

„Josip Brekalo će nam se na ljeto vratiti u Wolfsburg . Do sada nam se nitko iz Torina nije javio“, izjavio je za Bild sportski direktor Wolfsburga.

Torino ima opciju otkupa za oko 10 milijuna eura plus određeni bonusi, a kako tvrdi Schafer na to Talijani još nisu spremni. Još ranije su Vukovi odredili otkupnu cijenu od 15 milijuna eura za hrvatskog reprezentativca kojem posudba u Italiji ističe na ljeto, a ugovor s Wolfsburgom na ljeto 2023. godine.


Tagovi

Josip BrekaloTorinoIvan JurićWolfsburg

Ostale Vijesti