Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Vukovarci zasluženo svladali Kustošiju, ali opet će se pričati o sucima, Toplak negodovao: “Čim se opravdavaš, znači da nisi siguran”

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 07.04.23. | 15:50

Rudeš, uz utakmicu manje, ima šest bodova više u odnosu na Vukovarce, a njih ove subote očekuje ogled s Croatijom iz Zmijavaca.

Vukovar 1991 nije dopustio da gosti iz Zagreba prirede iznenađenje u 25. kolu 1. NL, s 2:0 svladali su Kustošiju te su se s ova tri boda privremeno približili vodećem sastavu lige, Rudešu, na svega minus šest. Prvi pogodak na utakmici postigao je Ivan Radošević (13.) koji je s više od 30 metara probušio Jerolimova, da bi onda - iz najblaže rečeno sumnjivog kaznenog udaraca kojeg je ‘skrivio’ Oreč - ponajbolji igrač 1. NL, Zinedin Mustedanagić, postavio konačan rezultat (52.).

U prvom poluvremenu domaćin je bio bolji takmac, Kustošija je svoje prilike tražila preko kontri i polukontri, ali im to nije polazilo za nogom. 13. minuta pokazala se nesretnom za goste budući da je baš onda domaći sastav stigao do vodstva

Bomba Radoševića s više od 30 metara, Jerolimov je kasno vidio loptu radi čega nije bio u mogućnosti bolje interevenirati pa je tako nekadašnji junior Lokomotive stigao do svojeg prvog pogotka ove sezone.

Pred kraj prvog poluvremena – prva sumnjiva procjena Splićanina Marina Majstorovića! U velikoj gužvi je u 16-ercu Vukovara rukom igrao stoper domaće momčadi, ali je glavni arbitar utamice samo odmahnuo rukom.

“Nemoj mene praviti budalom”, vikao je Toplak, a pregled usporene snimka dao mu je za pravo da tako reagira. Bilo kako bilo, glavni sudac je donio odluku koju su se gosti morali prihvatiti pa su tako morali skovati plan kako da u nastavku pokušaju doći barem do boda.

No, u uvodu drugog poluvremena, domaćin je dobio priliku s bijele točke povećati prednost. Oreč je, navodno, učinio prekršaj, a Majstorović je, na opće iznenađenje, pokazao na bijelu točku.

“Čim se opravdavaš, znači da nisi siguran”, dalo se čuti trenera Kustošije Samira Toplaka, kojeg je Majstorović potom došao upozoriti da prestane s neogodovanjima, iako je opet dojam kako HNL ikona nije ništa krivo rekla.

Jerolimov čita u koju stanu ide udarac Mustedanagića, ali pokušaj nekadašnjeg mladog reprezentativac BiH bio je suviše jak za vratara Kustošije pa je tako Vukovar 1991 došao do vodstva 2:0. Ponajboljem igraču 1. NL ovo je bio deveti pogodak ove sezone čime se izjednačio s klupskim kolegom Pelkom.

U 54.minuti vidjeli smo mat sitauciju u tri poreza. Aut je izveo Gonzalez, Knoll je sjajnom loptom uposlio strijelca drugog pogotka koji se našao u situaciji jedan na jedan, ali je udarac Mustedanagića s kojih 14-15 metara otišao pored gola. Osam minuta kasnije se Gonzalez mogao upisati u listu strijelaca, ali je njegov udarac sa svega pet metara Jerolimov izvrsno ukrotio.

I u 69.minuti je Jerolimov bio prisiljen na reakciju. Opet je kod lopte bio Mustedanagić, njegov prizemni udarac s nešto manje od 20 metara prošao je kroz šumu nogu, ali je Jerolimov opet dobro reagirao. Talentirani vratar rodom iz Zadra, koji je u Kustošiju stigao prije godinu i pol dana iz mlađih kategorija Osijeka, je i u ovoj utakmici pokazao veliki potencijal te ne bi bilo nikakvo iznenađenje da na njega ‘bace oko’ i neki klubovi iz HNL-a…

Do kraja utakmice gosti nisu uspjeli kreirati ozbiljniju priliku za pogodak, što znači je domaći sastav bez većih problema priveo utakmicu kraju.

Nakon dvije pobjede i jednog remija, Kustošija je upisala novi prvi poraz s kojim su ostali na 28 osvojenih bodova, dok je Vukovar 1991 vratio starim navikama nakon poraza u posljednjem kolu od Croatije iz Zmijavaca.

U sljedećem kolu Kustošiju očekuje ogled s Rudešom, dok će Vukovar 1991 odigrati ‘derbi’ protiv BSK Bijelog Brda. (I.A.S.)



Tagovi

KustošijaSamir ToplakVukovarVukovar '91Prva nogometna liga

Ostale Vijesti