REUTERS/Murad Sezer
REUTERS/Murad Sezer

Vruća roba s europske tržnice: Gündogan bira između Barçe i Arsenala, Škriniar ide prema PSG-u, a De Gea čeka United

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 20.06.23. | 09:08

Pregled zanimljivijih slobodnih agenata i igrača kojim ovog ljeta istječu ugovori.

Lionela Messija smo otpratili u Inter Miami i to je do sada najveći transfer ovoljetne nogometne tržnice. Ali daleko od toga da na njoj nedostaje vruće robe. Primjerice, bit će poprilično zanimljivi vidjeti kako će se rasplesti cijela situacija s Kylianom Mbappeom i PSG-om, a osim toga Harry Kane je u kombinacijama za odlazak iz Tottenhama, kao i dvije Napolijeve vedete – Hviča Kvarachelija i Victor Osimhen.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U međuvremenu, mi vam donosimo pregled zanimljivijih slobodnih agenata i igrača kojim ovog ljeta istječu ugovori.

Milan Škriniar (Inter)

Slovački reprezentativac već je birao kuće u Parizu, nakon što je Inter prihvatio ponudu PSG-a proteklog ljeta, ali na koncu je njegov transfer zakočila ozbiljna ozljeda leđa koja ga ja je udaljila s terena na duže vrijeme. Sada bi, pak, mogao stići u Pariz koji je i dalje zainteresiran za njegove usluge.

REUTERS/Claudia GrecoREUTERS/Claudia Greco

Adrien Rabiot (Juventus)

Vlasnici Manchester Uniteda očito nisu zlopamtila, pa su tako oprostili Adrienu Rabiotu i njegovoj majci koji su ih već nekoliko puta izigrali, pa se sada reaktivirao interes Crvenih vragova za francuskim reprezentativcem. Navodno su pregovori već u tijeku.

Ilkay Gündogan (Man. City)

Man. City je otvorio pregovore s Gündoganom oko produženja ugovora, a očigledno je kako Pep Guardiola ne vjeruje previše Kalvinu Phillipsu koji nije baš u stanju da ga dostojno zamijeni. No navodno je njemački reprezentativac na radaru i Barcelone i Arsenala, a i izvori bliski igraču sugeriraju kako bi Gündogan nakon briljantne sezone mogao potražiti novi izazov. Uostalom, zbog njegovog odlaska bi na Etihad trebao pristići Mateo Kovačić.

Marco Asensio (Real Madrid)

Još jedan igrač koji je na pragu odlaska sa Santiago Bernabeua. Španjolski reprezentativac je bio povezivan s brojnim klubovima, između ostalih i Arsenalom i Aston Villom, no čini se kako bi španjolski ofenzivac trebao prema PSG-u koji ga također želi već neko vrijeme.

Roberto Firmino (Liverpool)

Barcelona, Atlético Madrid, Real Madrid i Inter su klubovi koji su zainteresirani za jednu od najomiljenijih njuški navijača Liverpoola. Popularni Bobby sigurno odlazi s Anfielda, a samo je pitanje koju će sredinu odabrati. U igri je čak i lukrativna ponuda iz Saudijske Arabije.

REUTERS/Phil NobleREUTERS/Phil Noble

Moussa Dembele (Lyon)

Nedavno je sam igrač potvrdio kako naredne sezone više neće nositi dres Lyona i da je vrijeme za nove izazove nakon pet godina u dresu francuskog velikana. Inače, bio je povezivan s pola Premier lige, no u posljednje vrijeme je više vremena proveo na klupi nego na travnjaku. Everton i Fenerbahçe su klubovi koji su pokazali interes za njega u posljednje vrijeme.

David De Gea (Manchester United)

Još nije sasvim jasno što to točno Manchester United želi sa svojom vratarskom jedinicom. Erik ten Hag je u prošlosti isticao kako španjolskog vratar vidi kao prvu opciju na vratima stoga ne bi bilo čudno da De Gea produži i odigra svoju 13. sezonu u klubu, unatoč žestokim kritikama u posljednej vrijeme.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)

Portugalski reprezentativac je bio startni lijevi bek dortmundske Borussije, ali je odlučio kako neće produžiti ugovor s bundesligaškim klubom. Povezivalo ga se s Newcastleom i Tottenhamom, kao i PSG-om, ali čini se kako je Bayern zabezicirao portugalskog nogometaša.

Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach)

Juventus, PSG, Chelsea, Manchester United i milanski Inter su među brojnim klubovima koji su pokazali interes za ovog francuskog napadača. Međutim, čini se kako je Milan taj koji je iapk najbliži njegovom dovođenju ovog ljeta.

REUTERS/Paul ChildsREUTERS/Paul Childs

Jonathan Bamba (Lille)

Pet godina nakon što je kao slobodni igrač stigao uz Lille, krilni igrač bi ponovno mogao promijeniti sredinu. Za sada su jedini klubovi koji su se spominjali u tom kontekstu iz talijanske i španjolske lige, Fiorentina i Betis.

Evan Ndicka (Eintracht Frankfurt)

Roma navodno ima usmeni dogovor s igračem Eintrachta, a koji je u prošlosti bio često povezivan s premierligašima. No, ovaj bi se ipak trebao smjestiti kod Josea Mourinha.

REUTERS/Annegret HilseREUTERS/Annegret Hilse

Daichi Kamada (Eintracht Frankfurt)

Kamada je još jedan igrač Eintrachta, a koji će sigurno promijeniti klub. Još je prije nekoliko mjeseci njegov agent potvrdio kako Kamada ide iz klub, a za sada je najizglednija opcija Milan.

Wilfried Zaha (Crystal Palace)

PSG i klubovi iz Saudijske Arabije su se proteklog mjeseca raspitivali za Zahu. Napadač ima ponudu i aktualnog kluba, Crystal Palacea za produženje suradnje, pa će biti zanimljivi odabrati što će odabrati na koncu.

REUTERS/David KleinREUTERS/David Klein



Tagovi

Ilkay GündoganMilan SkriniarAdrien RabiotMarco AsensioRoberto FirminoDavid De Gea

Ostale Vijesti