Vrsaljko asistirao za novu pobjedu Intera, Atalanta utrpala pola tuceta, Srbin golčinom spasio Lazio (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.12.18. | 16:59

Hrvatski veznjak ponio je kapetansku vrpcu Cagliarija.

Nakon što je Juventus u prvoj utakmici 19. kola dvama pogocima Cristiana Ronalda svladao Sampdoriju, odigrano je još osam utakmica u Serie A.

Inter je teškom mukom na gostovanju kod Empolija upisao tri boda. U utakmici u kojoj je Marcelo Brozović pauzirao zbog žutih kartona, dok je Ivan Perišić bio na klupi, iskazao se treći Hrvat u redovima Nerazzura. Šime Vrsaljko – kojem trener dozira nastupe zbog komplicirane kornične ozljede koljena – asistirao je za jedini pogodak na utakmici. Centrirao je s desne strane u 72. minuti za Keitu Baldea koji pogađa s vrha šesnaesterca za dolazak na dva boda (s utakmicom više) od drugoplasiranog Napolija.

 

 

Roma je također bila uspješna na gostovanju. Kod 12. momčadi prvenstva, Parme, 'Giallorossi' su slavili sa 2-0. Iskazao se mladi Cengiz Under s pogotkom i asistencijom u 2-0 pobjedi 'Vučice'. Prvi gol pao je u 58. minuti, kada je na asist Turčina precizan bio Bryan Cristante, da bi u 75. minuti 21-godišnji ofenzivac Rome zapečatio sudbinu domaćih.

 

 

 

 

Gosti su danas bili vrlo raspoloženi. Tako je i Atalanta odradila fantastičnu utakmicu kod Sassuola utrpavši im čak 6 komada, a posebno se iskazao Josip Iličić koji je u igru ušao u 62. minuti te potom zabio hat-trick (74', 87', 90+2'). Slovenac je ove sezone u prvenstvu zabijao samo u jednoj utakmici (prije današnje) - Chievu je također zabio hat-trick. Konačni rezultat kod Sassuola bio je 6-2.

 

 

S druge strane, Cagliari je kod Udinesea poražen sa 2-0, a nastup su upisala sva trojica hrvatskih nogometaša. Darijo Srna igrao je do 76. minute, Marko Pajač je igrao posljednjih pola sata dok je Filip Bradarić doživio posebnu čast u današnjoj utakmici odigravši svih 90 minuta, a trener Rolando Maran dodijelio mu je kapetansku traku od prve minute.

Treba još dodati da su Genoa i Fiorentina odigrali utakmicu bez golova, dok je Sergej Milinković-Savić spasio Lazio protiv Torina, zabivši golčinu u 62. minuti za bod na Olimpicu.

 

 

Serie A, rezultati 19. kolo

Juventus – Sampdoria 2:1
Chievo – Forsinone 1:0 (Giaccherini 76')
Empoli – Inter 0:1 (Keita Balde 72')
Lazio – Torino 1:1 (Milinković-Savić 62'( Belotti 45+3'-11m)
Genoa – Fiorentina 0:0
Parma – Roma 0:2 (Cristante 58', Under 75')
Sassuolo – Atalanta 2:6 (Duncan 51', 57'/ Zapata 19', Gomez 42', Mancini 54', Iličić 74', 87', 90+1')
Udinese – Cagliari 2:0 (Pussetto 39', Behrami 57')

(Foto: Reuters)


Tagovi

Cengiz UnderJosip IličićSergej Milinković-SavićKeita Balde DiaoŠime Vrsaljko

Ostale Vijesti