STUART FRANKLIN/Action Images
STUART FRANKLIN/Action Images

Vrijeme je: Trener Frank potvrdio da će Eriksen zaigrati protiv Newcastlea

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.02.22. | 18:37

Manje od godinu dana od izbjegnute tragedije na Parkenu, Christian Eriksen je spreman za natjecateljski debi s Brentfordom.

Iako nitko nije vjerovao da ćemo Christiana Eriksena ikada više vidjeti na zelenom travnjaku, čini se da je Danac u potpunosti oporavljen od srčanog udara koji ga je zadesio na Europskom prvenstvu. Plemeniti veznjak koji je svojevremeno harao Premier ligom u dresu Tottenhama i kasnije u Italiji kao igrač Intera, ipak ide u novu natjecateljsku avanturu pa ćemo ga sutra gledati u Engleskoj gdje će zaigrati sa svoj novi klub – Brentford.

Naime, nakon nekoliko mjeseci mirovanja Eriksen je bio spreman na povratak u natjecateljski nogomet u Italiji, ali tamošnja pravila nalažu da nogometaši s ugrađenim defibrilatorima ne smiju nastupati u natjecanjima pod ingerencijom Talijanskog nogometnog saveza. Postalo je jasno da će Eriksen raskinuti suradnju s Interom, no dugo se tražio na odgovor gdje će Christian nastaviti svoju karijeru.

Puno se spominjala nizozemska Eredivisie iz više razloga. Prvi i najvažniji je svakako činjenica da tamo s defbirlatorima ima pravo nastupa, a drugi je naravno i svojevrsni povratak korijenima, ipak je u Ajaxu stasao kao igrač.

Sudbina je na kraju htjela da Eriksen postane radišan kao Pčelica i potpiše za Brentford iz Londona. Prvoligaš je pri potpisu najavio kako će Eriksen dobiti priliku čim bude spreman, i čini se da je došao i taj dan kada ćemo ga opet gledati u Premier ligi.

Potvrdio je to i trener Brentforda Thomas Frank. "Eriksen će biti u ekipi i dobit će šansu za igru. Bit će to veliki trenutak za sve nas, a posebno za Christiana i njegovu obitelj", kratko je najavio Frank nastup protiv Newcastlea koji mora nastaviti s dobrim igrama misli li relativno neopterećen dočekati kraj sezone van zone ispadanja.

Utakmica je na rasporedu sutra s početkom u 16 sati. Veliki broj ljudi će pratiti ovaj susret i navijati za Eriksena i njegovu nogometnu magiju.



Tagovi

BrentfordNewcastleChristian Eriksen

Ostale Vijesti