REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Vrijeme je: Talentirani golgeter uskoro u redovima Benfice

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.05.22. | 17:27

Otkako je stigao u Boavistu na posudbu iz praške Slavije, Musa se nametnuo kao moguće rješenje naših reprezentativnih briga.

 Petar Musa možda nema fokus javnosti, ali rezultati su tu. Otkako je, kao igrač praške Slavije napustio Union Berlin i otišao na novu posudbu u Boavistu, Musa se nameće Daliću kao možebitno rješenje za bolje koje imamo u napadu.

Nakon 27 odigranih utakmica u portugalskoj Primeri ove sezone, Musa ima 11 postignutih pogodaka uz tri asistencije, što je samo jedan pogodak manje od potrebne brojke koja bi aktivirala i mogućnost njegova otkupa. No, bez obzira na konačni broj datih golova, to se neće dogoditi. Boavista, kako nam je poručio Musin menadžer Antonio Dedić, nema novaca. Otkrio nam je to još početkom godine kada su se po prvi put pojavile spekulacije kako bi Musa mogao put Lisabona.

Kako je tada rekao Dedić, ponuda ima. “Benfica se interesirala još prije tri mjeseca. Imali smo i ponudu iz Engleske, ali i MLS-a, no naša misao vodilja u ovom trenu je da Petar mora igrati, no teško je dobiti takvu garanciju od zainteresiranih”.

Danas pak nastavak priče. Portugalski O Jogo je na svoju naslovnicu tiskovine stavio naslov kako će Benfica za nemalih 5 milijuna eura otkupiti njegov ugovor i tako 24-godišnjaka smjestiti u redove ponajbolje momčadi u Portugalu.

Koliko garancije Benfica može i želi dati igraču poput Muse saznat ćemo tek ako se ovaj posao finalizira na ljeto. Kako sada stvari stoje nema razloga da ne bude tako.

Bio bi to strelovit uzlet za nekadašnjeg mladog reprezentativca Hrvatske koji je prošao put od Zagreba u Slaviju Prag i po posudama u Žižkovu, Liberecu i Union Berlinu. Njegov rast forme, a i eventualna promjena kluba koja je izgledna na ljeto, a time bi pozornost i izbornika Zlatka Dalića mogla biti usmjerena prema Portugalu s obzirom za nedostatak pravog napadača među Vatrenima.

Prva prava prilika za Musu mogla bi doći već za mjesec dana kada nam slijedi početak Lige nacija, što je idealna prilika za premijeru u seniorskom dresu kockastih.


Tagovi

Petar MusaboavistaBenfica

Ostale Vijesti