Vrbanović: Ispričavamo se navijačima ali situacija je ozbiljna i dramatična

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.08.15. | 17:48

U HNS-su nakon odluke o ukidanju gostovanja hrvatskim navijačima do kraja kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine održali konferenciju za medije na kojoj je pojašnjeno kako nisu imali drugog izbora u strahu od novih navijačkih nereda i zbog 'upaljenog alarma'.

 

Hrvatski navijači tako neće moći prisustvovati utakmicama u Azerbajdžanu, Norveškoj i na Malti.

UEFA-ine sankcije na nedvosmislen način kažu da nam je izvučen drugi žuti karton, ali crveni nije pokazan, odnosno da nije ostavljen prostor za manevar u slučaju bilo kakvog novog rasističkog incidenta. Situacija je izrazito ozbiljna i dramatična te je ovo bila teška, ali jedina moguća odluka. Nismo ni veseli ni sretni zbog nje, dugo smo vagali, no ovo je preozbiljna tema. Radi se o neizbježnoj, nužnoj mjeri, ali nikad nismo bili više motivirani dobiti ovu bitku“, izjavio je izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza, Damir Vrbanović, prenose službene stranice HNS-a.

Reprezentacija bez navijača: HNS ukinuo gostovanja do kraja kvalifikacija!

HNS je na kaznu za poljudsku utakmicu protiv Italije uložio žalbu, smatrajući kako je kazna "neprimjerena i veliki izuzetak", a ujedno je uputio i ispriku svim navijačima koji su počeli planirati putovanja na gostujuće kvalifikacijske utakmice.

Povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza Zoran Cvrk je istaknuo kako se radi o jednoj od najtežih odluka Saveza.

Ta odluka ima za cilj zaštitu hrvatske nogometne reprezentacije. Ona smanjuje, ali ne isključuje rizik. Surađivat ćemo s policijom, domaćim nacionalnim savezima, a nadam se da će navijači shvatiti kako pokušavamo omogućiti reprezentaciji da se na sportskom polju izbori za plasman na Europsko prvenstvo“, pojasnio je Cvrk.

Tajnik HNS-a Vladimir Iveta je pak dodao kako nemamo puno izbora.

UEFA-ine su kazne stupnjevite i preostala im je samo jedna vrsta. Računamo da će žalba uspjeti, pokušavamo osporiti bilo kakvu vezu HNS-a i navijača s pojavom tog simbola na terenu. No, moramo računati da će sankcije ostati na snazi“, zaključio je Iveta.

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Damir VrbanovićHNSZoran CvrkHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti