Vratit će se Rode (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.04.19. | 22:59

Sjajna partija Rebića u prolasku Eintrachta protiv Benfice.

Veliki poduhvat napravili su nogometaši Eintrachta u Frankfurtu. Nakon što su u prvoj utakmici (s igračem manje) izgubili na Luzu od Benfice rezultatom 4-2, u uzvratu su na svojoj Commerzbank-Areni pobijedili lisabonskog velikana sa 2-0, a gol za pobjedu zabio je Sebastian Rode i tako čekirao kartu Nijemaca za polufinale Europske lige.

Gosti nisu imali praktički niti jednu ozbiljniju priliku pred vratima domaćeg vratara Kevina Trappa, a balkanska četvorka – Ante Rebić, Luka Jović, Mijat Gaćinović i Filip Kostić – radili su dar-mar u redovima Portugalaca.

> Fantastična koreografija navijača Rebićeva kluba (VIDEO)

U konačnici se pritisak isplatio u 37. minuti, ali taj trenutak bit će vrlo sporan nakon utakmice. Naime, Gaćinović je tada uputio jedan udarac s dvadesetak metara, kojega su domaćini blokirali, a lopta je nakon odbijanca došla do Kostića koji zabija za vodstvo njemačkog sastava. Srpski krilni igrač je bio u nedozvoljenoj poziciji prilikom gola, ali Europska liga još nije uvela VAR tehnologiju te je gol priznat.

 

 

Odličnu rolu večeras je odigrao hrvatski reprezentativac Ante Rebić koji je u nekoliko navrata prolazio kroz obranu sastava Brune Lagea kao šilo. Upravo je on zakuhao akciju kod prvog gola, a erupciju oduševljenja domaćih navijača donio je Rebić u 67. minuti kada je asistirao Sebastianu Rodeu za konačnih 2-0.

Bivši veznjak Bayerna, Rode, preporodio se u Eintrachtu ove polusezone nakon što se nije pokazao u redovima bavarskog velikana, kao i u posljednjih dvije i pol godine koje je proveo u dortmundskoj Borussiji. Ovaj gol sigurno će mu ostati u pamćenju kao jedan od najbitnijih u karijeri, a preostaje vidjeti hoće li ga klub iz Frankfurta otkupiti od Žuto-crnih i nakon polugodišnje posudbe koja istječe ovog ljeta.

 

 

Sastav Adija Huttera u polufinalu će igrati protiv Chelseaja koji je sa 4-3 na Stamford Bridgeu pobijedio prašku Slaviju. U utakmici se iskazao krilni igrač Bluesa, Pedro, koji je postigao dva gola, ali i zabilježio jedan pravi 'sivonjićevski' promašaj. Srećom po njega, u nastavku akcije lopta je ušla u gol, a Česi su u nastavku tek uspjeli smanjiti prednost Engleza s poluvremena (4-1) s dva gola Sevčika.

> Pedro kao Sivonjić – unatoč promašaju, utrpao dva komada u golijadi Chelseaja (VIDEO)

 

 

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Slavia PragOlivier GiroudPedroFilip KostićLuka JovićAnte RebićSebastian Rode

Ostale Vijesti