REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Vratio se Eriksen i zabio u sjajnoj utakmici Nizozemske i Danske (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 22:40

Golova nije nedostajalo na ovoj utakmici

Vratio se Christian Eriksen i zaigrao za Dansku nakon 287 dana. To je vjerojatno važniji podataka od rezultata prijateljske utakmice Nizozemske i Danske. Cijeli svijet je prošle godine strepio tog 13. lipnja i molio za njegovo zdravlje kad se srušio na terenu tijekom utakmice Eura između Danske i Finske. Na sreću horor scena u Kopenhagenu nije se pretvorila u tragediju, a Eriksen je danas poslije samo dvije minute igre zabio gol.

Sjajnu utakmicu odigrale su reprezentacije Nizozemske i Danske u Amsterdamu punu prilika u kojoj je i rezultat mogao biti i veći, a završilo je pobjedom Nizozemske 4:2..

Poveli su Nizozemci u 16. minuti golom Bergwijna, a samo četiri minute kasnije izjednačili su gosti preko Vestergaarda. Nizozemska je bila opasnija veći dio susreta, a to je u prvom dijelu i kapitalizirala pogocima Akea (29') i Depaya (38' – 11m).

U drugom poluvremenu u igru je ušao Eriksen od 46. minute kad je zamijenio Lindstorma, a cijelim stadionom prolomio se pljesak. Ipak je tu pružao neke od najboljih nogometnih poteza igrajući za Ajax, a pljeskali su gledatelji i dvije minute kasnije kad je Eriksen smanjio rezultat na 3:2.

Sijevale su prilike na obje strane i dalje, a konkretniji su bili Nizozemci pa je Bergwijn u 72. minuti zabio svoj drugi gol na susretu.

Sve golove s utakmice možete pogledati OVDJE.


Tagovi

Christian EriksenDanskaDanska nogometna reprezentacijanizozemska košarkaška reprezentacijanizozemska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti