Vratili se u Serie A i misle ozbiljno: Četiri pojačanja koja jamče golove i velike stvari! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 11.06.15. | 14:09

Novi-stari talijanski prvoligaš planira velike stvari...

Bologna je pretprošle sezone ispala iz Serie A, ali se uspjela ekspresno vratiti. Neki dan su u finalu play-offa izbacili Pescaru i pridružili se Carpiju i Frosinoneu na putu u elitu. Sedmerostruki prvak Italije (posljednji naslov 1964.) ne želi među prvoligašima opet plesati samo jedno ljeto. Štoviše, ambicije Bologne su puno veće.

Razlog leži u činjenici da je klub u listopadu prošle godine dobio novog vlasnika, Joeya Saputa. Njemu se uskoro pridružio Joe Tacopina, pa taj kanadsko-američki dvojac, jasno talijanskih korijena, planira velike stvari s „crveno-plavima“.

Sjetite se samo one priče o navodnoj osam milijuna eura teškoj ponudi za Marka Pjacu... Dinamovog talenta nisu uspjeli dovesti, ali zato su u siječnju uzeli nekoliko igrača, a primjerice 30-godišnjeg drugoligaškog napadača Mancosua platili su 1.200.000 eura. On u 17 nastupa nije zabio niti jedan gol, čime je presudio sam sebi.

Bologna u napadu ima i neka poznata imena. Daniele Cacia bio je najbolji klupski strijelac u Serie B s 12 golova, tu je i nekada golgeter Cagliarija Robert Acquafresca, a iz Atalante se vratio iskusni Rolando Bianchi. No jamče li oni golove i u najjačoj konkurenciji?

Ako je suditi po pisanju lokalnih medija iz Bologna, klupski čelnici najviše žele „renovirati“ upravo napadačku liniju. Pripremili su kvartet sjajnih imena, a uspiju li ih dovesti, onda će momčad poznatog stručnjaka Delija Rossija bez sumnje igrati zanimljiv nogomet. Moguće za gol više!

Prvi na listi želja Bologne je Giampaolo Pazzini, kojem je istekao ugovor s Milanom i mogao bi im se pridružiti besplatno. Bivši talijanski reprezentativac u karijeri ima 101 pogodak u Serie A i definitivno bi bio odlično pojačanje.

Odmah do njega je Fabio Borini, 24-godišnjak kojeg će Bologna pokušati namamiti na povratak u domovini. U juniorskim danima bio je u Chelseaju, pa je Swansea uveo u Premierligu, a onda via Parma stigao do Rome. Dobra sezona na Olimpicu tom borbenom napadaču donijela je oko 15 milijuna eura vrijedan transfer u Liverpool. Međutim, na Anfieldu se nije naigrao, ali je zato bio solidan na posudbi u Sunderlandu.

Na stadion Renato Dall'Ara mogao bi doći i Josip Iličić. Iako je imao sjajnu završnicu sezone sa čak osam golova u posljednja dva mjeseca, njegova pozicija u Fiorentini po običaju nije sigurna. Slovenac bi tako mogao iz Firence preseliti nešto sjevernije, u grad s najstarijim sveučilištem na svijetu.

Posljednje ime na popisu želja je najmanje zvučno, ali također vrlo zanimljivo. Francuz Gregoire Defrel lani je bio jedna od rijetkih svijetlih točaka Cesene koja je ispala iz prvoligaškog ranga. Ofenzivni veznjak zabio je devet golova, a posebno se pamte dva Napoliju, te po jedan Interu i Laziju... Ima 23 godine, fini je dribler, a mediji ga dosta uspoređuju sa sunarodnjakom iz Milana, Jeremyjem Menezom.

Inače, vrijedi istaknuti kako su prve tri želje Bologne – Pazzini, Borini i Iličić – tijekom karijere imali transfere vrijedne kombinirano 76 milijuna eura...

(Foto: Action Images)


Tagovi

BolognaGiampaolo PazziniFabio BoriniJosip IličićGregoire DefrelSerie A

Ostale Vijesti