REUTERS/Ciro Fusco
REUTERS/Ciro Fusco

Vratila se Serie A! Može li Napoli obraniti naslov, kako zaustaviti odlaske zvijezda i je li Hviča bio 'one season wonder'?

Vrijeme Čitanja: 17min | sub. 19.08.23. | 09:53

Detaljna najava nove sezone u Italiji samo na Germanijaku

Svi ljubitelji talijanskog nogometa danas su napokon došli na svoje - vratila se Serie A! Utakmicama Empoli - Verona, odnosno Frosinone - Napoli, započet će 122. sezona elitnog razreda talijanskog nogometa. Branitelj naslova je Napoli, novajlije su Frosinone, Genoa i Cagliari, a prvo od 38 kola starta danas u 18.30 sati. Germanijak vam donosi detaljnu najavu sezone gdje ćete moći pročitati što su radili konkurenti, na koje igrače obratiti pažnju, koji su najzanimljiviji ulazni transferi i mnoge druge stvari. Vežite se, polijećemo!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

PET PITANJA?

Može li Napoli obraniti naslov prvaka?

Teško, ali ne i nemoguće. Doduše, dosad je otišao samo Kim, ali njegovu kvalitetu u obrani nije baš lagano nadomjestiti. Nije samo stvar odlaska jednog ili dvojice igrača, konkurencija je velika, a došlo je i do promjene na klupi. Kad bi Napoli zaista uspio obraniti naslov, bio bi to veliki uspjeh. Victor i Hviča su tu, spremni su ‘na fajt’ i u novoj sezoni, samo što Napoli više nikoga neće moći uhvatiti nespremnog zbog čega će teško ponoviti prošlosezonski jesenski dio kad su dominirali. U svakom slučaju, već sada znamo da će prvenstvo biti zanimljivo. Barem što se tiče vrha.

Znamo li već sad dva kluba koji će u eliti ‘plesati jedno ljeto’?

Frosinone, koji je lani osvojio Serie B, te Cagliari, koji ovog ljeta ne radi ono što su navijači očekivali, u ovom trenutku djeluju kao novi prvoligaši i budući drugoligaši. I teško će se to promijeniti ako gazed ne zavuku ruke u džepove i osiguraju pojačanja. Za Frosinone igra Karlo Lulić, ali njega neće biti još neko vrijeme budući da se oporavlja od teške ozljede koljena. Što se tiče Cagliarija, tamo su pak Marko Pajač i Marko Rog, s tim da je potonji u istoj situaciji kao nekadašnji igrač Slaven Belupa, Rudeša i Osijek te ga na terenu nećemo sigurno vidjeti u ovoj kalendarskoj godini.

Nije dobro za Frosinone i Cagliari, u ovom trenutku loše kotiraju, s tim da nije puno bolja situacija ni u Lecceu gdje je Marin Pongračić. Nikoga ne treba unaprijed otpisati, ali…

Može li liga izdržati odlaske Højlunda, Tonalija, Škriniara, Onane i Kima te moguće (odnosno vjerojatne) odlaske Osimhena i Vlahovića?

Šteta, jer Serie A je prošle sezone dala tri polufinalista Lige prvaka. Par mjeseci kasnije, igrači bježe kao da su igrali u nekim sporednim ligama. Kvalitete u Italiji nikada neće nedostajati, ali razlika u novcu kojeg se može dobiti na Otoku, a pogotovo Saudijskoj Arabiji, je nebo i zemlja. I zato igrači odlaze.

Ako odu još Osimhen i Vlahović, što nije nemoguće, onda će stvarno liga nevjerojatno izgubiti na kvaliteti. Iako, i lani su pričali da je prvenstvo dosadno, da nogomet nije atraktivan, kad ono Inter, Napoli i Milan u polufinalu Lige prvaka. I, naravno, City kao uljez. Koji je na kraju i osvojio naslov.

Kad pogledamo ulazne transfere, nijedan klub nije napravio ‘bombu’. Dakle, prodaja može, ali veliki ulazni transfer ne može. Bez ulaganja nema ni velike zarade, nešto se po tom pitanju mora promijeniti…

Je li realno očekivati Juventus u borbi za naslov?

Ne. Čak su sada šanse iznimno male, a ako ode Vlahović, onda praktički Juve kao prvak prestaje biti tema razgovora. Nema više BBC obrane, Pogba samo što nije preselio u Saudijsku Arabiju (za drugo, očito, više nije), a odlazak Cristiana Ronalda klub je marketinški spustio za nekoliko razina. Pomislili biste da je to nemoguće, ipak je Juve – Juve, ali isto tako je i Cristiano – Cristiano. Stara dama iz Torina mora napraviti remont, a dojam je da nitko nema hrabrosti reći navijačima – krećemo otpočetka, oprostite se od trofeja par sezona. Jer, Juve je niz godina bio dominantna sila u Italiji, pa i u Ligi prvaka su znali otići daleko, ali ako žele to ponovno ostvariti, morali bi krenuti ispočetka. Ova sezona, barem zasad, nije njihova. A i sljedeća će teško biti ako se nešto krucijalno ne promijeni…

Je li Hviča ‘one season wonder’?

Kratko i jasno – ne. Gruzijac igra s lakoćom, a ono što nas čini sigurnima u odgovor je to da on svoju igru ne temelji na ‘fizici’, već na ‘glavi’. Laganog koraka, silovitog udaraca i besprijekorne vizije, novi idol navijača Milana sigurno neće razočarati u svojoj drugoj sezoni. Iako će ga se svi paziti te on više nikoga ne može iznenaditi svojom klasom, sada kad je osjetio kako drugi dišu, kad je upoznao gotovo sve stadione gdje će gostovati, kad je vidio kako se igra i što prolazi, a što ne, vjerujemo da će u drugoj sezoni biti još bolji. Mislite da je to nemoguće? Vjerojatno ste mislili i da je Napolijeva titula nemoguća pa eto…


PET KONKURENATA ZA NASLOV

Napoli

Ključni dolasci: Giacomo Raspadori (Sassuolo, 26 milijuna eura), Giovanni Simeone (Verona, 12 milijuna eura), Jens Cajuste (Reims, 12 milijuna eura), Natan (RB Bragantino, sedam milijuna eura), Elia Caprile (Bari, sedam milijuna eura)

Ključni odlasci: Min-jae Kim (Bayern, 50 milijuna eura), Andrea Petagna (Monza, 10 milijuna eura), Sebastian Luperto (Empoli, 2.5 milijuna eura)

Trener: Rudi Garcia (59)

Najboljih 11: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Natan, Oliveira – Anguissa, Lobotka, Zielinski – Politano/Lozano, Osimhen, Kvarachelia

Milan

Ključni dolasci: Samuel Chukwueze (Villarreal, 20 milijuna eura), Christian Pulišić (Chelsea, 20 milijuna eura), Yunus Musah (Valencia, 20 milijuna eura), Tijjani Reijnders (AZ Alkmaar, 19 milijuna eura), Ruben Loftus-Cheek (Chelsea, 16 milijuna eura), Noah Okafor (Red Bull Salzburg, 14 milijuna eura)

Ključni odlasci: Sandro Tonali (Newcastle, 64 milijuna eura), Ante Rebić (Besiktas, slobodan igrač), Charles De Ketelaere (Atalanta, tri milijuna eura, posudba), Matteo Gabia (Villarreal, posudba), Zlatan Ibrahimović (mirovina)

Trener: Stefano Pioli (57)

Najboljih 11: Maignan – Calabria, Kalulu, Tomori, Hernandez – Bennacer, Reijnders – Chukwueze, Pulisic, Leao - Giroud

Inter

Ključni dolasci: Kristjan Asllani (Empoli, 10 milijuna eura), Yann Aurel Bisseck (Aarhus, sedam milijuna eura), Yann Sommer (Bayern, 6.75 milijuna eura), Davide Frattesi (Sassuolo, posudba, šest milijuna eura), Francesco Acerbi (Lazio, 3.5 milijuna eura), Juan Cuardado (Juventus, slobodan igrač), Marcus Thuram (B.M’Gladbach, slobodan igrač), Marko Arnautović (Bologna, posudba), Carlos Augusto (Monza, posudba)

Ključni odlasci: André Onana (Man. Utd, 52.5 milijuna eura), Andrea Pinamonti (Sassuolo, 20 milijuna eura), Marcelo Brozović (Al Nassr, 18 milijuna eura), Robin Gosens (Union Berlin, 13 milijuna eura), Samuele Mulattieri (Sassuolo, šest milijuna eura), Lorenzo Pirola (Salernitana, pet milijuna eura), Milan Škriniar (PSG, slobodan igrač), Edin Džeko (Fenerbahçe, slobodan igrač), Roberto Gagliardini (Monza, slobodan igrač), Danilo D’Ambrosio (Monza, slobodan igrač)

Trener: Simone Inzaghi (47)

Najboljih 11: Sommer – Bastoni, De Vrij, Acerbi – Dumfries, Barella, Calhanoglu, Frattesi, Dimarco – Lautaro, Thuram

 

Juventus

Ključni dolasci: Moise Kean (Everton, 30 milijuna eura), Manuel Locatelli (Sassuolo, 30 milijuna eura), Timothy Weah (Lille, 11.3 milijuna eura), Arkadiusz Milik (Marseille, 6.3 milijuna eura)

Ključni odlasci: Dejan Kuluševski (Tottenham, 30 milijuna eura), Denis Zakaria (Monaco, 20 milijuna eura), Radu Dragusin (Genoa, 5.5 milijuna eura), Arthur (Fiorentina, dva milijuna eura, posudba), Angel Di Maria (Benfica, slobodan igrač), Juan Cuadrado (Inter, slobodan igrač)

Trener: Massimiliano Allegri (56)

Najboljih 11: Szczesny – Danilo, Bremer, Gatti – Weah, Rabiot, Locatelli, Fagioli, Kostić – Vlahović, Chiesa

Atalanta

Ključni dolasci: El Bilal Touré (Almeria, 28 milijuna eura), Gianluca Scamacca (West Ham, 25 milijuna eura), Mitchel Bakker (Bayer, 10 milijuna eura),  Charles De Ketelaere (Milan, tri milijuna eura, posudba), Sead Kolašinac (Marseille, posudba), Michel Adopo (Torino, slobodan igrač)

Ključni odlasci: Rasmus Højlund (Man. Utd., 75 milijuna eura), Jérémie Boga (Nice, 18 milijuna eura), Matteo Pessina (Monza, 12 milijuna eura), Joakim Maehle (Wolfsburg, 12 milijuna eura), Ruslan Malinovski (Marseille, 10 milijuna eura), Emmanuel Latte Lath (Middlesbrough, pet milijuna eura), Sam Lammers (Rangers, 3.5 milijuna eura), Marco Sportiello (Milan, slobodan igrač)

Trener: Gian Piero Gasperini (65)

Najboljih 11: Carnesecchi – Scalvini, Toloi, Okoli – Zappacosta, Koopmeiners, De Roon, Bakker - Charles De Ketelaere, Pašalić - El Bilal Touré

 

PET NAJZANIMLJIVIJIH ULAZNIH TRANSFERA

Christian Pulišić (Milan) - Captain America dočekan je na San Siru s velikim očekivanjima. Ako 'klikne' s Piolijem, očekujemo njegovu dominaciju. Voli proigravati te bi njegov dolazak mogao biti od velikog značaja za Leaa na jednoj i Chukwuezea na drugoj strani. U Chelseaju nije išlo, u BVB-u je bio nestrpljiv, a Milan mu je sada - biti ili ne biti.

Mateo Retegui (Genoa) - Stasti napadač bi mogao biti otkriće sezone. Stigao je iz argentinskog Tigrea za 12 milijuna eura, a u Coppa Italiji je debitirao - s dva pogotka i jednom asistencijom. Nazdravlje! Badelj će ga sigurno podučiti kako se u klubu treba ponašati, a ako Mateo na terenu bude igrao kao u Argentini, nema sumnje da će Genoa i dogodine ostati u Serie A. Veliko pojačanje, veliko!

Charles De Ketelaere (Atalanta) - 'Novi De Bruyne' se nije snašao u Milanu pa sada ide na posudbu u Bergamo. Nogomet ima u malom prstu te je jako pametan potez Rossonera da ga nisu prodali, već samo posudili. U nogometu kakvog preferira Gasperini, on će dobiti na važnosti. Jer, Milan igra bez polušpice, a Charles praktički ništa drugo ne može, odnosno ne zna igrati. Bit će ovo njegova sezona, uvjereni smo!

Gianluca Scamacca (Atalanta) - Nije Vlašić jedini kojem se nije 'otvorilo' u West Hamu. Otočkim medijima bio je primaljiv zbog fizičkog izgleda, a ne zbog svojih igara. Iako je predsezono odradio dobro, kad je Atalanta poslala ponudu od 25 milijuna eura, Moyes je samo rekao - vidimo se! Zanimljivo, u ovom trenutku nije prva opcija za vrh napada, a Atalanta igra sa jednom špicom. Dakle, prvo se mora izboriti za svoje mjesto, ali svakako vjerujemo da je Božica dobro birala i da će se dugoročno ovo pokazati sjajnim transferom.

Tijjani Reijnders (Milan) - Pomalo ispod radara je mnogima prošao ovaj transfer. Ali, ako ste ponekad bacili oko na AZ, jako dobro znate o kakvoj se igračini ovdje radi. I zašto mnogi vjeruju da će baš Tijjani transformirati veznu liniju Milana. Trebat će mu vremena, ali ovaj majstor može sve. Šestica, osmica, čak i desetka. Stavi ga gdje želiš i nećeš pogriješiti. Jako zanimljiva kupovina i veliko bravo za Rossonere.


PET HRVATA OD KOJIH SE OČEKUJE DODATAN ISKORAK

Iako prijelazni rok još uvijek traje pa se tako puno toga još stigne promijeniti, u ovom trenutku u Serie A ima 14 Hrvata. Od stranaca, više je samo Francuza (29), Argentinaca (20), Brazilaca (19) i Nizozemaca (18), dok Hrvati peto mjesto dijele s Poljacima. Srba je trenutno 13, Albanaca 12, Slovenaca pet, dok je BiH potpuno podbacila budući da su njihovi jedini predstavnici danas Rade Krunić (Milan), Sead Kolašinac (Atalanta) te Milan Đurić (Hellas Verona).

Povijesno gledano, hrvatski nogometaši su uvijek najviše gravitirali prema Italiji i Njemačkoj. Zanimljivo, i u Bundesligi danas imamo 14 predstavnika , dok su Španjolska, Francuska i Engleska prilično slabije zastupljeni.

Dakle, Serie A će se i ove sezone pomno pratiti u Lijepoj našoj, a od ovih pet igrača vjerujemo da mogu baš u ovoj sezoni napraviti iskorak:

Domagoj Bradarić (Salernitana)

Doveden je kao skupocjeno pojačanje, da bi onda s vremenom ipak preselio na klubu. Ali, malo po malo, Domagoj se izborio za svoje mjesto u početnoj postavi te ga iskusni Portugalac Paulo Sousa danas vidi kao prvu opciju na poziciji lijevog wing-backa.

Domagoj ima 23 godine, još je mlad, još mora učiti, još se mora razvijati i nadograđivati. Ali, nema više izgovora, ovo će mu biti peta sezona u Ligama petice i od njega se sada očekuje iskorak. Jasno, nije isti lako napraviti kad igrate za momčad koja bi se prema projekcijama trebala boriti za ostanak u ligi, ali usprkos svemu od njega se očekuje da pokaže kako u njegovim nogama ima dinamita. Baš kao što je to pokazao na Euru U21 prije dvije godine Englezima. Trenutno u reprezentaciji lijevu stranu okupiraju ‘Borne’, vrijeme je da Domagoj baci rukavicu i da izborniku zada slatke brige.

Nikola Moro (Bologna)

De Rossija su u Romi zvali Capitan Futuro debelo nakon što je zakoračio u 30. godinu, a slična paralela se može povući s Nikolom o kojem se govorilo kao budućem reprezentativcu još kad je bio tinejdžer. Doduše, prošle godine je napokon debitirao za A vrstu, bilo je to u prijateljskom ogledu protiv Bugarske u Kataru, ali sad se od njega očekuje da postane standardno ime na popisu Zlatka Dalića.

Igrao je dobro za Bolognu prošle sezone pa tako ne čudi da je aktivirana opcija otkupa. Dakle, nakon 14 godina, Nikola više nije igrač Dinama. Bilo je i vrijeme!

U svakom slučaju, ovaj sjajni veznjak, koji je prava kombinacija kreativca i destruktivca, je netko tko će sigurno biti prvotimac Bologne. Thiago Motta mu je trener, a budući da je i on svojevremeno igrao na toj istoj poziciji koju Nikoli najviše odgovara, očekujemo da će ove sezone napraviti iskorak. Bologna je sjajan klub, ali Nikola, bez da se netko uvrijedi, može još više.

Josip Brekalo (Fiorentina)

Prva polusezona u prekrasnoj Firenci nije za Josipa bila baš najbolja. Skupio je svega 11 nastupa u svim natjecanjima, a na svoj prvijenac i dalje čeka. Upitno je gdje ga vidi Italiano, jer onu ‘njegovu poziciju’, desnog krila, teško će zakapariti pokraj Gonzaleza i Sottila. Veću šansu da se nametne za udarnih 11 imat će na desnoj strani gdje mu je konkurencija Ikone.

Viole su ovog ljeta odradile sjajan prijelazni rok. Posljednju liniju pojačali su Mina i Parisi, dirigent igre bi trebao biti Arthur, dok u vrhu napada sada imaju sjajnog Beltrana koji je igrao jako dobro u dresu Rivera te snažnog Nzolu koji je prošle sezone oduševio igrajući za Speziju.

Josip je ušao u najbolje igračke godine, s 25 na leđima bi trebao ‘letjeti’, a više se ne može reći da nema iskustva. Jednostavno, ova sezona bi za njega mogla biti prijelomna. Ili ide ponovno prema visinama gdje ga mnogi i danas vide ili… Mah, o ovoj drugoj opciji ne želimo ni pomišljati. Jasno, njegov je prvotni cilj da vrati status reprezentativca, a za to će morati biti na razini zadatka u klubu u kojem su očekivanja uvijek velika. 


Martin Erlić (Sassuolo)

Prošle godine na momente sjajan, na momente prosječan. Iako, u dresu reprezentacije je uvijek bio na razini zadatka. Zapravo, uspjeh ovog stasitog braniča ‘od Zadra’ nema koga ne veseli. Sve je u karijeri sam napravio, nikad nije imao nikakve ‘pogurance’ i zato je činjenica da bi trebao biti standardni prvotimac jednog iznimno respektabilnog talijanskog kluba itekako hvalevrijedna.

Ono što veseli je da Martin jednako kvalitetno može igrati u sustavu s trojicom te u sustavu s četvoricom. Prilagodljiv je, a najbolje reagira kad ima konkretan zadatak. Njegovo markiranje je izvrsno, mora poraditi na pozicioniranju, ali to su sada samo finese. Nije slučajno standardan reprezentativac i nije slučajno da nitko ‘ne plače’ zbog činjenice da će nakon Lovrena uskoro reprezentaciju napustiti i Vida. Erlić, Šutalo, Gvardiol, Vušković(i)… Neka dođe tko hoće!

Nikola Vlašić (Torino)

Jurić tražio, Jurić dobio. Zapravo, natezanje s West Hamom nije pretjerano dugo trajalo, Vlašić je htio Torino, Torino je htio Vlašića, baš kao što je West Ham bio spreman na prodaju. Otok očito nije mjesto sreće za hrvatskog reprezentativca…

Ali zato Čizma je! Prošle sezone je od milja zvani Niksi pokazao da je spreman biti nositelj kluba koji ima kvalitetu za gornji dom neke od Liga petice. A to nije mala stvar. Ove sezone se od njega očekuje još više, a kad se uzmu u obzir njegov profesionalizam, radna etika, ali i kvaliteta, nimalo ne bi čudilo da uskoro postane i kapetan Granate.

PET TALIJANA NA KOJE TREBA OBRATITI PAŽNJU:

Federico Chiesa (Juventus) – 25 godina, lijevo krilo/napadač

Juve ga je otkupio za 55 milijuna eura, a mnogi su govorili da je to – krađa desetljeća! I trebalo je to biti tako, jer Chiesa je majstor, a čim je došao u Torino pokazao je kvalitetu te se još jednom potvrdilo da jabuka nije pala daleko od stabla i da bi se o velikom Enricu, nekadašnjem sjajnom napadaču Parme, Fiorentine i Siene, moglo početi pričati ne kao o bivšem reprezentativcu, već kao o ocu Fedea. Zasad je i dalje Fede prvo sin Enrica, a onda sve ostalo…

Svi znamo njegovu priču, ozljede su ga gađale kao što je on gađao protivničke golove prije istih. Jednostavno, nije imao sreće. Ali, sad je zdrav, sad je spreman, sad je (ponovno) u formi. Spominjalo se čak da bi mogao u Al-Ittihad, ali Max Allegri za to nije htio ni čuti. Dušan Vlahović ne može sam voditi Juventus, treba mu partner u zločinu, a to bi trebao biti Fede Chiesa.

Prva sezona u Torinu bila mu je dobra, nakon toga je stradalo koljeno te se dugo radilo na povratku. Sada je, pišu Talijani, sve na mjestu. Fede je spreman, Fede je gladan, Fede – leti. Jedva ga čekamo vidjeti ove sezone, to bi sada napokon trebalo biti ‘to’.

Marco Carnesecchi (Atalanta) – 23 godine, vratar

Posljednje tri sezone ovaj 23-godišnjak je bio na posudbi u Cremoneseu. “Što će vam, ako se nije dosad nametnuo, neće ni kasnije”, moglo se pročitati po društvenim mrežama prije koju godinu, ali očito je da su u Bergamu znali kakvog ‘bisera’ imaju te ga se ni u kojem slučaju nisu htjeli riješiti.

Možda je dobio prošle sezone 47 pogodaka u 27 nastupa, možda je ispao iz lige, možda je tek četiri puta mrežu sačuvao netaknutom, ali jednako tako je dokazao i da je klasa. I o tome više nema nikakve diskusije.

Vidjet ćemo hoće li odmah biti ‘jedinica’ Božice, ipak će se nešto pitati i Mussa, ali nema sumnje da je Marco ‘taj’. Njegovo vrijeme je stiglo, a sad će se vidjeti razlika da nije isto biti na golu Cremonesea i Atalante. Iako je sada u Italiji zaista puno talentiranih vratara koji mogu do reprezentacije, Gazzetta neprestano ‘gura’ Marca među Azzurre. A u Gazzetti ljudi znaju što pišu, u to ne morate sumnjati. Piše se da bi mogao i u Juve, ali ponavljamo, za takve informacije, čekamo Gazzettu. A kod njih zasad o tome ni slova...

Tommaso Baldanzi (Empoli) – 20 godina, ofenzivni veznjak

Prije manje od godinu dana, Transfermarkt ga je vrednovao kao igrača od 1.5 milijuna eura. Danas je njegova tržišna vrijednost točno 10 puta veća. Ovaj ofenzivni veznjak Empolija je prošle sezone bio pravo otkriće, igrao je s velikim samopouzdanjem, momčad je stajala iza njega, a sve to je rezultiralo time da mnogi vjeruju da će uskoro ostvariti najveći izlazni transfer u povijesti kluba.

U klubu je od svoje osme godine, a iako je ranije bio špica, sada igra malo povučenije. I to mu ipak više paše. Aktualni je U21 reprezentativac Italije, a nakon što je prošle sezone postigao četiri pogotka u 24 nastupa, sad se od njega očekuje eksplozija. Bit će zanimljivo pratiti njegov napredak pod vodstvom talentiranog trenera Paola Zanettija.

Giorgio Scalvini (Atalanta) – 19 godina, stoper

Budućnost, ali i sadašnjost Božice. I Azzurra. Uostalom, već ima četiri nastupa za A reprezentaciju Italije, a to je svakako nešto za pohvalu. Visok, skočan, čak i relativno brz - Scalvini djeluje da ima sve! Ne čudi da ga TM vrednuje na 40 milijuna eura, iako mnogi navijači Atalante ističu da on cijenu nema. Jednog će dana vjerojatno napustiti Bergamo, ali taman da klub zaradi 50 ili 60 milijuna eura – ako pitate navijače – to neće biti dovoljno.

Već godinu i pol dana igra standardno za prvu momčad, u 55 nastupa postigao je tri pogotka, a iako će se tek krajem godine prestati govoriti da je tinejdžer, polako se stječe dojam da on jednog dana iz Atalante može prijeći samo u najveće klubove svijeta. Navodno ga prati Manchester United, ali sve ispod 50 milijuna eura će se odmah odbijati. Tako barem govore ljudi iz kluba…


Pietro Pellegri (Torino) – 22 godine, napadač

Vječiti talent. Kad je imao 17, ostvario je transfer iz Genoe u Monaco vrijedan 20.9 milijuna eura. No, u Francuskoj se nije snašao pa se onda odradio posudbe u Milanu i Torinu koji ga je na kraju prošle godine i otkupio za skromnih 4.2 milijuna eura. Nedavno je proslavio 22. Rođendan, što govori da je i dalje iznimno mlad, iako mu je CV već sad prilično ispunjen.

Bit će ovo jedna važna sezona za njega. Jurić igra s jednom špicom, a Sanabria je uvjerljivo ispred konkurencije. Ako se nametne, moglo bi biti svega. Jak je, visok, zna igrati glavom te ima iznimno dobar osjećaj za prostor. Ali, kao da su mu se svi ti transferi malo prerano dogodili. Sad se mora resetirati, krenuti ispočetka i na terenu potvrditi kako svi oni koji su za njega govorili da je novi Luca Toni nisu pričali gluposti.

PROGNOZA SEZONE:

Napoli će teško obraniti naslov prvaka, s tim da će sigurno opet biti u vrhu. Za prvo mjesto očekujemo borbu između Milana i Juventusa, s tim da će tu biti Inter i Napoli. Roma, opet, nije napravila željeni iskorak da postane konkurentna.

Najmanje očekujemo od Udinesea koji se rastao s Pereyrom, a još su klub napustili Becao i Udogie. Ne bi nas iznenadilo da se do kraja sezone bore za ostanak. Klub koji bi mogao iznenaditi i odigrati iznad očekivanja je Genoa. Frosinone pak djeluje kao momčad koja bi se borila za gornji dio doma u HNL-u stoga njima dajemo najveće šanse za ispadanjem.



Tagovi

Serie AItalija

Ostale Vijesti