Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Vlašić svojom genijalnošću može riješiti utakmicu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 28.10.20. | 12:01

Dinamov najteži ispit sezone najavili su trener i ponajbolji igrač ove sezone.

Dinamo se sprema za jedan od najtežih ispita u ovogodišnjem izdanju Europa lige, za jedan od najtežih izazova ove sezone općenito, gostovanje kod moskovskog CSKA. Nikola Vlašić i društvo dočekuju hrvatskog prvaka u jako dobroj formi jer su bez poraza već četiri utakmice. Prvo kolo EL-a prošli tjedan uzeli su bod protiv Wolfsbergera kao i Modri protiv Feyenoorda pa u ovaj susret ulaze bodovno poravnati.

„Taj ritam utakmica je težak, ali i dobar zato što ne treba puno razmišljati o prošlosti, sutra je nova utakmica, novi izazov, ali imamo dovoljno dobar kadar za podnijeti te izazove,“ rekao je Dinamov trener Zoran Mamić u najavi susreta.

Ritam je težak, ali kako Dinamu, tako i CSKA-u. Modri su u zadnjih dvanaest dana odigrali tri utakmice, dobili dvije u domaćem prvenstvu i remizirali u Europi, a Rusi također, ali u jedanaest dana.

„CSKA je jedna od najboljih ruskih momčadi, momčadski izgleda jako dobro, ima dobre pojedince, im sjajnog Nikolu Vlašića koji igra jako dobro u kontinuitetu, koji kad momčadi ne ide dobro, riješi utakmicu svojom genijalnošću, ali i Dinamo ima momčad koja to sve može podnijeti i koja može napraviti rezultat,“ smatra Mamić junior pa objašnjava razlike između prvog europskog suparnika u Europi i ovog koji ga očekuje u četvrtak.

„Drugačije su momčadi, Feyenoord ima neke zakonitosti u momčad i neke automatizme koji su jako vidljivi, kod CSKA to nije u takvoj mjeri, ali imaju snagu, brzinu i individualnu kvalitetu.“

Modri bi trebali imati na raspolaganju cijeli kadar, izuzev prvotimca koji zbog koronavirusa nije u na letu za rusku prijestolnicu.

„Imamo određenih problema s nekim igračima, međutim do utakmice će sve biti u redu,“ podvukao je.

U kadru će sigurno biti jedan od najboljih igrača ove sezone Lovro Majer...

„Stanje je dosta dobro, mislim da smo spremni, svi jedva čekamo utakmicu, ti europski izazovi su nešto drugačije, puno jače. Vjerujem da će biti dobro, nismo još dosegli pravu razinu, ali nadam se, uskoro ćemo,“ komentirao je pa rekao riječ, dvije o sljedećem europskom izazovu.

„Dosta kvalitetna momčad, u dosta dobroj su formi u Rusiji, ali i mi smo također dosta dobri, trebala bi biti dobra utakmica,“ smatra Lovro, koji će na megdan sunarodnjaku čiju je ulogu u reprezentaciji U-21 preuzeo.

„Niksi je igrač koji radi najveću razliku, ali ako ćemo biti pravi, vjerujem da će biti dobro. Ne trebamo se fokusirati samo na njega, dobri su kao momčad,“ završio je Majer.

Dinamovu današnju konferenciju za medije pratite na Germanijaku od 18:30, a CSKA-ovu s hrvatskim prijevodom pogledajte u videu ispod:



Ostale Vijesti