Pool via REUTERS/Stu Forster
Pool via REUTERS/Stu Forster

Vlašić je Pellegrinijev adut za ostvarivanje ambicioznog plana

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.07.21. | 14:48

Reprezentativac je jedan od najboljih igrača ruske Premier Lige

Niksi je jedan od naših reprezentativaca koji je na Europskom prvenstvu potvrdio status koji uživa u ruskom CSKA. Pokazao se dostojnim prve jedanaestorice, ali ono što mu svakako fali je – klupski iskorak.

Vlašić je još kao tinejdžer napustio Hajduk pridruživši se Evertonu, no do minutaže nije mogao doći jer je klupska uprava odlučila kupiti Thea Walcotta. Srećom, sreću je pronašao u dalekoj Rusiji gdje se nametnuo kao “prva violina” kluba, ako ne i lige. Nakon uspješnog EURO-a, vrijeme je za prelazak u veći klub.

Nakon što su interes iskazali redom Milan, Napoli ali i Everton kojem je odjednom žao što se tako lako “otarasio” Vlašića, u borbu za našeg krilnog napadača uključio se i Betis.

Pellegrini želi s Betisom napraviti dodatni iskorak unutar zbilja zahtjevne La Lige. Uostalom, klub njeguje visoke ambicije još tamo od dana kada ih je vodio Quique Setien. Ostvarili su ulazak u Europsku ligu za ovu sezonu, no Vlašić bi trebao biti zalog za Ligu prvaka.

Želje su jedno, realnost nešto sasvim drugo. Pelegrini je iskazao želju upravi da pokuša dovesti Vlašića, no njegov menadžer Tonći Martić tvrdi da Betis za Niksija nema novaca.

S druge strane, Vlašić je u razgovoru za Marcu početkom godine iskazao želju za igranjem La Lige.

"Volim španjolsku ligu, obožavam njen nogometni stil. Sve momčadi nastoje i žele igrati s loptom. Ondje doista ima tehnički sjajnih igrača. A uz to su brzi, pokretljivi"

Sve u svemu, polako se kuha možda i najunosniji transfer nekog hrvatskog igrača ovog ljeta. Hoće li to biti Betis ili netko drugi, vrijeme će pokazati. Vlašić još danas odmara, a onda slijedi povratak treninzima.


Tagovi

Nikola VlašićCSKABetisManuel Pellegrini

Ostale Vijesti