Action images
Action images

Vlašić dobio pojačanje u napadu: Stigao igrač kojeg je Zenit svojevremeno platio 18 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.02.21. | 12:21

Pamtimo i njegove dobre predstave u Premier ligi.

Sat otkucava, kraj prijelaznog roka sve je bliži, ali čelni ljudi moskovskog CSKA itekao su budni. Danas su iz kluba javili kako je ponajbolji igrač Venezuele, Salomon Rondon, postao njihov novi član. U rusku prijestolnicu stiže do kraja sezone na posudbu iz kineskog prvoligaša Daliana.

Svoje prve nogometne korake na europskom kontinentu Rondon je ostvario još davne 2008. godine kad je kao slobodan igrač stigao u Las Palmas. Dvije godine kasnije u transferu vrijednom 3,5 milijuna eura prelazi u Malagu gdje se također zadržao dvije sezone nakon čega u ljeto 2012. godine odlazi put Rubina iz Kazana u transferu vrijednom devet milijuna eura.

Nakon samo godinu i pol dana Rondon ponovno radi unosan izlazni transfer: Njegov novi poslodavac postao je ruski Zenit koji za njegove usluge izdvaja 18 milijuna eura, ali nakon samo godinu dana odlazi u Premier ligu gdje se priključio bivšoj momčadi Slavena Bilića, West Bromwich Albionu.

Za aktualnog premierligaša Rondon je zabio 28 pogodaka u 120 utakmica u svim natjecanjima te ga baš iz tog perioda pamti najveći broj nogometnih entuzijasta. Rondon je bio prava opasnost pred golom, a tih 28 pogodaka (od kojih je 24 zabio u Premier ligi) ima dodatnu težinu kad uzmemo u obzir da se njegova momčad uglavnom branila i da u prosjeku nisu zabijali previše pogodaka.

Nakon što je WBA ispao u Championship, najbolji strijelac u povijesti Venezuele odalazi na posudbu u Newcastle gdje je također pružao dobre igre čime si je u konačnci osigurao transfer u kineski Dalian.

Godinu i pol dana nakon što je otišao u Kinu, Rondon ponovno mijenja sredinu. Dojam je da je to njegov vijek trajanja u jednom klubu jer praktički svakih godinu i pol do dvije Solomon napušta klub.

Danas su iz CSKA na svojim službenim stranicama potvrdili dolazak 31-godišnjeg napadača koji bi trebao biti zamjena za Adolfa Gaicha kojeg su doveli ovog ljeta iz Argentine, ali nakon što se nije uspio adaptirati na nogomet u hladnoj Rusiji, proljetni dio ove sezone provest će na posudbi u Beneventu.



Tagovi

Salomon RondontransferiCSKACSKA MoskvaDalian Yifang

Ostale Vijesti