REUTERS/Murad Sezer
REUTERS/Murad Sezer

Vječno spreman 80 posto: Özilov bivši suigrač tvrdi da je Nijemac oduvijek bio lijen

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 28.03.22. | 19:27

Veznjak je nedavno dobio otpusno pismo iz Fenerbahçea

Nogometne taštine nisu nikakva novost i teških je karaktera otkako je sporta, ne samo nogometa. Ako se zadržimo samo na sadašnjosti, srest ćemo Lea Messija kako u Barceloni smjenjuje trenere i dogovara pojačanja i taktiku, Cristiana Ronalda koji niti ne pogleda trenera kada ga ovaj vadi iz igre... No, jedno je kada se takve stvari dozvoljavaju ikonama kluba i igračima koji su (barem donedavno) bili prevaga na terenu, a sasvim je nešto drugo trpjeti dramatiziranje islužene zvijezde koja su uteg cijelom klubu. Upravo se u takav slučaj proteklih godina pretvorio Mesut Özil.

Iz Fenerbahçea je nedavno stigla vijest kako je bivši njemački reprezentativac izbačen iz istanbulskog kluba, a turski mediji kao razlog su naveli sukob s trenerom Ismailom Kartalom koji je Nijemcu otvoreno rekao da nije impresioniran njegovim izdanjima. Stratega Fenera je posebno zasmetalo Özilovo skromno fizičko stanje zbog kojeg nije spreman igrati nogomet na visokom nivou.

„Otišao samu Njemačku na odmor jer smo imali slobodne dane. Kada sam se vratio u Istanbul pozvao sam trenera koji je zadužen za trening plan, ali mi je on rekao da meni to ne treba jer više nisam u prvoj momčadi“, ispričao je Özil kojeg je zatekla vijest o izbacivanju.

A da ipak nije ni ranije bio posebno motiviran za suhu trku i kondicijsku pripremu sada je javno otkrio i njegov bivši suigrači iz Arsenalovih dana Nacho Monreal. Španjolac otkriva kako je njemački veznjak zbog toga često dolazio u sukobe s trenerima. Özil je u londonskom klubu surađivao s Arseneom Wengerom, Unaiejam Emeryjem, a na koncu ga je iz momčadi odstranio Mikel Arteta.

„Njegov je problem što ima problem sa svima. Završio je loše s Wengerom, nije igrao posljednjih nekoliko utakmica pod njegovim vodstvom. Potom je Emery pokušao napraviti lidera od njega. Ali ni to nije išlo“, rekao je Monreal i dodao je:

„Igrao je dosta, trener je imao veliko povjerenje u njega, ali znao je da ima problem s kondicijom. Özil je bio jedan od najboljih igrača u momčadi, jedan od najplaćenijih, ali nikada nije bio fizički spreman“.

Monreal je istaknuo da je Nijemac ipak bio korektan što se međuljudskih odnosa s igračima tiče.

„Kao osoba bio je dobar sa svima. A i ozljede su ga uništile“, rekao je Nacho Monreal za FourFourTwo.


Tagovi

TurskaFenerbahçeMesut OzilNacho MonrealArsenalArsene WengerMikel ArtetaUnai Emery

Ostale Vijesti