Vizinger odveo Celje do prvog naslova prvaka u povijesti kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.07.20. | 22:31

Velika drama u Sloveniji.

Nevjerojatnu dramu vidjeli smo u posljednjem kolu slovenskog nogometnog prvenstva. Ono nam je pružilo rijetko viđenu dramu u svijetu nogometa, a međusobni ogled vodeće dvije momčadi s ljestvice odlučio je o naslovu prvaka. Na kraju, Celje je remijem 2:2 protiv Olimpije osiguralo prvi naslov prvaka u klupskoj povijesti, a velike zasluge za to ima mladi Hrvat Dario Vizinger. 

No, ovom je rezultatu kumovao i prvi strijelac lige - Ante Vukušić. Popularni 'sinjski dijamant' kod 0:0 imao je veliki zicer. Sam je izašao pred golmana Rožmana, ali iskusni čuvar domaće mreže nadmudrio je bivšeg napadača Hajduka. Nedugo potom, Celje je kaznilo taj promašaj. Vizinger je pucao, Vidmar obranio, ali na odbijenu loptu natrčava mladi Luka Kerin za vodstvo domaćina. 

Bio je to rezultat kojim se otišlo na veliki odmor. Po povratku igrača na teren, nismo dugo čekali na odgovor Zmajčeka. Elsnik je u 58. minuti zabio fantastičan pogodak, kada je s ruba 16-erca počistio paučinu domaće mreže. 

Ipak, samo šest minuta trajala je neizvjesnost. Celje je ponovno vratilo vodstvo u 64. minuti. Pungaršek je pucao sa 17-18 metara, a loptu je u mrežu spretno skrenuo briljantni Dario Vizinger. 

Da se ipak ne uđe u završnicu lišenu neizvjesnosti, pobrinuo se još jednom Elsnik, koji je ponovno krasno zabio na povratnu loptu Vukušića. No, bilo je to premalo i Celje je do kraja sačuvalo 2:2. Remi zlata vrijedan, noćas će se u rukometnom gradu slaviti najveći nogometni uspjeh u povijesti grada. 

(foto: Screenshot)


Tagovi

Dario VizingerAnte Vukušić

Ostale Vijesti