Ruben Amorim
Ruben Amorim

Više nisu samo špekulacije: Liverpool sve dogovorio s nasljednikom Josea Mourinha, postoji još samo jedna prepreka

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 11:39

Čini se da je poznat nasljednik Jürgena Kloppa.

Već tjednima se špekulira kako bi nasljednik Jürgena Kloppa trebao biti mladi portugalski stručnjak Ruben Amorin (39) koji je preuzeo Sporting iz rodnog mu Lisabona sa samo 35 godina, u ožujku 2020., nakon što je u istoj sezoni s Bragom svladao Porto u finalu Kupa. U idućoj sezoni (2020/21) Sportingu je donio duplu krunu, čime je Amiron priskrbio titulu jednog od najboljih i najperspektivnijih mladih trenera Europe, a sezonu kasnije (2021./22.) osvojio je Superkup i obranio Kup. Sporting je prije tri dana svladao Benficu u derbiju, pobjegao gradskom rivalu na +4 uz utakmicu manje. S obzirom na odličnu sezonu Sportinga, očekuje se da će mladi portugalski stručnjak ove sezone dohvatiti svoj drugi naslov prvaka Portugala i ukupno šesti trofej.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Njegovi dobri rezultati u Portugalu nisu prošli nezapaženo te se Amorin prometnuo u jednu od najvećih trenerskih transfer-želja ovog prijelaznog roka. Željeli su ga Bayern, Barcelona (koji sigurno ostaju bez trenera), te, navodno, Chelsea i Manchester United (koji na kraju sezone vjerojatno ostaju bez trenera) no, najbrži je bio Liverpool koji je, kako stvari stoje, sve dogovorio s portugalskim strategom koji bi, ako je vjerovati renomiranim transfer-guruima, trebao potpisati s Redsima ugovor do 2027.

No, kako bi se transfer realizirao Liverpool još mora 'slomiti' Sporting, tako da Amorim još nije zakaparen, ali sve je izglednije da će karijeru nastaviti na Anfieldu.

Mladog Portugalca su jednom pitali tko mu je bio uzor.

"Moja je referenca uvijek bio Mourinho",otkrio je.

"Mourinho je jedinstven. Neće biti drugog Mourinha", dodao je.

Amorim je poznat po svojim komunikacijskim vještinama, te taktičkom znanju i fleksibilnosti. Portugalski novinari ga opisuju i kao vođu koji stvara pobjednički mentalitet.

Nedavno je u razgovoru za Diario de Noticias otkrio kako uživa u radu u Sportingu.

"Vidio sam mnoge trenere kako prelaze u druge lige i nisu bili sretniji. Cijeni ono što imam. Imao sam kontakte s drugim klubovima, Sporting to zna, ali uvijek sam želio ostati jer volim biti ovdje", poručio je.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ruben AmorimSportingLiga Portugal

Ostale Vijesti