REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Viole šokirale Maradonu, kombinirana Božica pala u Reggio Emiliji, a Mlećani su sve dalje od ostanka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 10.04.22. | 15:48

U nedjeljno popodne u Seriji A, stari, dobri termin od 15 sati, igrale su se tri utakmice

Od klubova koji se bore za naslov, Napoli je ganjao pobjedu protiv Fiorentine kako bi se probio na prvo mjesto barem do navečer, kad je Milan gostovao kod Torina. Viole su, pak, tražile bodove da se dokopaju Europe.

Na stadionu Diega Armanda Maradone počelo je obostrano oprezno, a nakon pola sata domaći su zapljusnuti hladnim tušem; nakon akcije po lijevom boku, pa odbijanja na desni i čiščenja Rrahmanija lopta je došla do Nica Gonzalesa, koji je ljevicom proparao domaću mrežu za 0:1. Pogodak pogledajte OVDJE.

Na poluvremenu je trener domaćih Luciano Spalletti uveo Lozana umjesto Politana, a u 56. minuti Driesa Mertensa umjesto Fabiena Ruiza. I upravo mu je belgijski reprezentativac dvije minute po ulasku donio izjednačenje, precizno pogodivši kroz noge Nikoli Milenkoviću. Majstorski mu je nakon brzog prtunapada asistirao Nigerijac Victor Osimhen, povratnom loptom s lijevog krila. Pogledajte taj pogodak OVDJE.

Međutim, nije se Fiorentina dala smesti, i u 66. minuti kaznila ofenzivnost domaćih. Loše je Mario Rui reagirao na dugu loptu, dijagonalom je Nico Gonzales uposlio Jonathana Ikonea, a Francuz ljevicom iz teške pozicije pogodio malu mrežicu za 1:2. Pogledajte to remek djelo OVDJE.

Nisu se šokirani domaćini još snašli, a već su primili treći gol, strijelac je u 72. Minuti bio Arthur Cabral, koji je zimus doveden iz Basela umjesto Dušana Vlahovića. Ostali su domaći stoperi na širokom prostoru, a Brazilac znalački pogodio, neobranjivo, za 1:3. Pogledajte OVDJE.

Međutim, to nije bio kraj nadanja domaćima. U 84. Minuti Osimhen je nakon mekanog primanja prsima duge lopte smanjio na 2:3 (pogledajte to OVDJE), nakon čega je trener gostiju Vincenzo Italiano napravio hokejašku izmjenu, da s tri svježa čovjeka spasi pobjedu. I uspio je, izdržala je gusto postavljena formacija Firentinaca svih pet minuta sudačke nadoknade. Konačni rezultat, 2:3.

Sassuolo je dočekao Atalantu u Reggio Emiliji, trener gostiju Gian Piero Gasperini promijenio je osam startera u odnosu na Leipzig u Europskoj ligi u četvrtak, no ostavio je u momčadi Marija Pašalića, kojeg je tada zamijenio nakon sat vremena. Bolje su počeli domaći i poveli u 24. minuti, kad je Hamed Junior Traore na asistenciju Kyriakopoulosa, a nakon brzog protunapada nakon kornera za goste. Cijelu akciju pogledajte OVDJE.

Na poluvremenu je Gasperini uveo dvojicu svježih, Koopmeinersa I Zappacostu, nešto kasnije još dvojicu, standardne Palomina i Muriela, ali nakon sat vremena igre isti je napadač domaćih povisio na 2:0. Posljednja izmjena trenera gostiju bila je Malinovskij umjesto Pašalića u 77. minuti, a ubrzo je i strateg domaćih Alessio Dionisi iskoristio svih pet zamjena. Gosti su u trećoj minuti sudačke nadoknade kozmetički uljepšali poraz, zabio je spomenuti Luis Muriel (OVDJE). Konačni rezultat, 2:1.

U Laguni, Venezia je bodove za ostanak tražila protiv gosta iz obližnjih Udina. Gosti su poveli pogotkom Gerarda Deulofeua s bijele točke u 35. minuti, a u 86. je Brazilac Thomas Henry izjednačio na pokazalo se konačnih 1:1. Jurnuli su domaći po sva tri boda, ali sustigla ih je kazna u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, kad je Becao pogodio za 1:2. Bivši vezist Slaven Belupa Mato Jajalo je ušao u 84. minuti za goste, a bivši branič Dinama Filip Benković ostao na klupi.

 Serie A, 32. kolo

Subota, 9. travnja

Empoli – Spezia 0:0

Inter – Verona 2:0

Cagliari – Juventus 1:2

Nedjelja, 10. travnja

Genoa – Lazio 1:4

Napoli – Fiorentina 2:3

Sassuolo – Atalanta 2:1

Venezia – Udinese 1:2

Roma – Salernitana 18.00

Torino – Milan 20.45

Ponedjeljak, 11. travnja

Bologna – Sampdoria 20.45

Ponedjeljak, 11. travnja

Bologna – Sampdoria 20.45

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Serie AItalija

Ostale Vijesti