REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Viole razočarane Jovićem: U Firenci već rade na novom napadaču?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.09.22. | 14:49

Srpski reprezentativac debitirao je golom u Serie A, ali to je, zasad, bilo sve što je ponudio u dresu novog kluba.

Otvorenih ruku navijači Fiorentine dočekali su Luku Jovića, srpskog napadača koji je nakon tri neuspješne sezone u Real Madridu pod svaku cijenu tražio izlaz iz kluba. Bila je to obostrana želja, a to se vidi i po tome što ga je Real Madrid besplatno pustio na let za Firencu iako su ga u ljeto 2019. platili ogromnih 63 milijuna eura.

No, Jović se u Realu nije snašao. Uostalom, dovoljno je reći da je u 51 nastupu za Kraljevski klub skupio tri pogotka i pet asistencija. Bila bi to relativno skromna statistika za nekoga tko igra na poziciji srednjeg veznog, a kamoli tek napadača…

Otišao je u Firencu, grad u kojem itekako vole srpske napadače, ali usprkos sjajnom startu kad je u debiju zabio pogodak, Jović je nakon toga jednostavno 'stao'. Viole su sada na sredini Serie A, a sigurno je da je uprava kluba očekivala nešto bolji start. Obrana nije toliko loša, ali sama činjenica da nijedan igrač nije zabio više od jednog pogotka najbolje oslikava gdje je trenutno najveći problem u igri momčadi  Vincenza Italiana.

Španjolski AS piše da su u Firenci razočarani Jovićem te da već sad gledaju kako dovesti nekog novog napadača na zimu. Doduše, zasad se nikakva imena ne spominju, ali prema statističkim podacima Olocipa učinak Jovića još je gori nego što bi se to činilo na prvu.

Nije Jović jedini kojeg 'ne ide', tu su i Cabral i Kouame, ali od Jovića su ipak očekivanja bila najveća. U nogometu se u jednoj utakmici sve može preokrenuti, jednom kad ga opet 'krene', ne bi bilo nikakvo iznenađenje da naprosto ne prestane zabijati, ali teško je to trpjeti ako ste navijač Fiorentine, a pogotovo ako ste Vincenzo Italiano…. (I.A.S.)



Tagovi

Luka JovićFiorentina

Ostale Vijesti