REUTERS/Valentyn Ogirenko
REUTERS/Valentyn Ogirenko

Villarreal uvjerljiv u Valladolidu, dva gola Baene, zaigrao i Gerard Moreno (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.08.22. | 21:30

Hajdukov suparnik u doigravanju za skupine Konferencijske lige protutnjao na startu La Lige

Nogometaši Villarreala uvjerljivom su pobjedom od 3:0 na gostovanju u Valladolidu započeli novu sezonu u španjolskoj La Ligi.

Suparnik Hajduka u doigravanju za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige prvi je pogodak postigao u 49. minuti, a strijelac je bio Senegalac Nicolas Jackson.

Pobjedu gostiju s dva je pogotka potvrdio Alex Baena. U 81. minuti je pogodio s ruba kaznenog prostora za 2:0 na asistenciju Samuela Chukwuezea.

U 90. minuti se Baena sam izborio za prostor i sjajnim udarcem sa 20-ak metara po drugi put pogodio mrežu domaće momčadi.

Ovaj je 21-godišnji vezni igrač prošlu sezonu proveo na posudbi u drugoligašu Gironi, a Unai Emery ga je ove godine zadržao u kadru i pogodio njegovim uvođenjem u 63. minuti.

Villarreal je igrao u sastavu (4-4-2): Rulli – Foyth (od 88. Mandi), Albiol, Torres, Pedraza – Pino (od 63. Baena), Capoue, Parejo, Coquelin (od 63. Chukwueze) – Moreno (od 72. Morales), Jackson.

Nogometaši Celte Vigo i Espanyol odigrali su 2-2 u prvoj utakmici subotnjeg programa. Na kraju prvog poluvremena, u drugoj minuti dodatka, Iago Aspas je donio vodstvo Celti. Goncalo Paciencia je u 63. minuti udvostručio prednost domaće momčadi i tad se činilo da će sva tri boda ostati u Vigu.

No, u 72. minuti je Exposito uspio smanjiti zaostatak Espanyola, da bi u sedmoj minuti sučevog dodatka Joselu izjednačio na 2-2 iz kaznenog udarca koji je dosuđen uz pomoć VAR tehnologije. (Hina)

La Liga, 1. kolo

Petak, 12. kolovoza

Osasuna - Sevilla 2:1

Subota, 13. kolovoza

Celta Vigo – Espanyol 2:2

Valladolid – Villarreal 0:3

Barcelona - Rayo Vallecano u tijeku

Nedjelja, 14. kolovoza

Cadiz - Real Sociedad, 17.30

Valencia - Girona, 19:30

Almeria - Real Madrid, 21.30

Ponedjeljak, 15. kolovoza

Ath. Bilbao - Mallorca, 17.30

Getafe - Atl. Madrid, 19.30

Betis - Elche 21.30

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

VillarrealUnai EmeryLa LigaValladolid

Ostale Vijesti