Villa transferom srušila klupski rekord

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 13.06.19. | 21:11

Prvi kapitalac je stigao u Birmingham.

Aston Villa se vratila u Premier ligu nakon što je 2016. godine ispala u Championship. U finalu doigravanja savladali su Derby County s 2:1. Osim promocije klub je napunio blagajnu s najmanje 200 milijuna eura.

I dok se u gradu slavi povratak, za mnoge igrače koji su izborili promociju slavlje je kratko trajalo. Naime, klub je odlučio pojačati momčad, ali je prvo otpustio osam igrača. Otišli su redom: Mile Jedinak, Micah Richards, Glenn Whelan, Tommy Elphick, Mark Bunn, Ritchie De Laet, Alen Hutton i Albert Adomah.

Nakon otpuštanja, klub je krenuo u kupovinu i odmah je pao klupski rekord. Iz Club Bruggea je doveden Brazilac Wesley Moraes za 25 milijuna eura.

Wesley je u Club Brugge stigao 2016. godine iz slovačkog Trenčina za milijun eura, a za belgijski klub je odigrao 130 utakmica i zabio 38 golova.

Wesley je tako srušio rekord Darrena Benta iz 2013. godine, koji je plaćen Sunderlandu  21,5 milijuna eura.

S obzirom na deficit u kadru za očekivati je još transfera, a i rekord Brazilca bi mogao uskoro biti srušen.  

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Aston Villa have completed a deal for Club Brugge striker Wesley Moraes for an initial £22million, subject to international clearance.</p>&mdash; Sky Sports News (@SkySportsNews) <a href="https://twitter.com/SkySportsNews/status/1139216486747332610?ref_src=twsrc%5Etfw">June 13, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Wesleytransferi

Ostale Vijesti