VIKEND ODLUKE: Ovo su današnje utakmice koje se igraju "za život ili smrt"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 14.05.17. | 09:56

Diljem Europe prvenstva ulaze u dramatičnu završnicu, a mi izdvajamo neke od prijelomnih susreta ovog vikenda!

Umjesto naše standardne rubrike „Ispod Radara“, u kojom vam donosimo najzanimljivije vikend-dvoboje koji nisu u centru pozornosti, ovog vikenda predstavljamo vam najdramatičnije utakmice koje mogu za uključene klubove značiti život ili smrt! Pa krenimo redom…

18:00 Anderlecht – Club Brugge

Dva kola prije kraja superderbi za vrh belgijske Jupiler lige igraju Club Brugge i Anderlecht. Dvije tradicionalno najjače ekipe Belgije vode trku za naslov prvaka, a tri kola prije kraja u prednosti je Anderlecht, koji ima pet bodova prednosti nad Bruggeom.

Danas će se sastati na Vanden Stock stadionu, a eventualnom pobjedom bi Anderlecht zapečatio svoj 34. naslov prvaka Belgije. Sve ostalo, a pogotovo pobjeda Club Bruggea bi dodatno zakompliciralo uzbudljivu završnicu.

13:00 Crystal Palace – Hull

Nakon mini-niza Hulla od pobjede i remija protiv Watforda i Southamptona, činilo se da će domaćom pobjedom – najjačim oružjem sjajnog trenera Marca Silve – protiv već otpisanog Sunderlanda Hull uvelike riješiti pitanje opstanka u ligi. Međutim, Premiership redovito piše drame, pa je tako Hull od raja stigao do kaosa tako što je potpuno neočekivano rutinski poražen kod kuće rezultatom 2:0.

Danas moraju na megdan kolegama davljenicima iz Palacea, koji se također oporavljaju od teškog poraza prošlog vikenda, kada su ih Guardioline trupe poslale kući sa pet komada u mreži. Iako se očekivalo da će Sam Allardyce svojim iskustvom u ovakvim situacijama unijeti stabilnost na Selhurst Park, do toga nije došlo. Krenulo je dobro, naročito na prijelazu iz veljače u ožujak kada su u šest utakmica ostvarili čak pet pobjeda, ali onda se opet vratila oscilacija zvana tri poraza u nizu u završnici prvenstva, i to bez postignutog gola.

Ovo je vjerojatno utakmica koja će definirati zadnjeg putnika u Championship. Ako Hull izgubi, a Swansea napravi ono što oni nisu prošlog vikenda i porazi Sunderland kod kuće, vjerojatno će to biti kraj puta u eliti za Tigrove, barem što se iduće sezone tiče. Bit će tvrdo, ali ulozi su itekako veliki.

20:00 Eibar – Gijon

Sporting Gijon, taj vječni putnik između prvog i drugog razreda španjolskog nogometa ponovno je na rubu ispadanja u Segundu. Pobjeda protiv Las Palmasa u prošlom kolu dala im je još nade kako mogu u ova dva kola spasiti živu glavu i povući Deportivo u ponor umjesto njih. Prvi korak moraju napraviti na jednom od najtežih gostovanja u Primeri, kod osmoplasiranog Eibara koji je izgubio šanse za Europu. Hoće li s „pola gasa“ omogućiti Gijonu i Duji Čopu spas?

21:00 Lorient – Bastia/Dijon – Nancy

Dok su sve oči uprte u utrku između Monaca i Paris Saint-Germainea, na dnu francuske Ligue 1 vlada velika gužva. Od šesnaestoplasiranog Caena, u kojem igra i zabija naš Ivan Santini, pa sve do Bastie na dnu razlika iznosi samo pet bodova! A danas su na rasporedu dvije utakmice direktnih konkurenata s dna tablice. Sedamnaestoplasirani Lorient dočekuje posljednju Bastiju, koja će se u slučaju poraza gotovo sigurno oprostiti od prvoligaškog nogometa. S druge strane Dijonu, koji je na osamnaestom mjestu, onom koje vodi u playoff, igra na svom travnjaku protiv Nancyja. Nancy ima tek bod manje, ali za pobjedu ne znaju još od početka travnja. Ovdje moraju kako god znaju i umiju stići do tri boda, koja bi ih vjerojatno gurnula iz opasne zone. Dva su kola do kraja, vremena više nema…

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Ostale Vijesti