Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Vijest koju je i Dalić čekao: Veliki hrvatski talent zaigrao nakon šest mjeseci pauze

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.09.23. | 13:21

Ozljeda koljena sada je prošlost.

Jedan od najboljih mladih hrvatskih nogometaša i osvajač brončane medalje sa Svjetskog prvenstva u Kataru - Luka Sučić - jučer ja zaigrao u službenoj utakmici prvi puta nakon više od pola godine. Sučić je u derbiju austrijske Bundeslige između Sturma i Salzburga u igru ušao u 74. minuti, pri rezultatu 2-2, koji je bio i konačni ishod dvoboja.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sučić je posljednji nastup upisao 5. ožujka, nakon čega je završio na operaciji koljena. Radilo se o napuknuću vanjskog ligamenta lijevog koljena, a iako su prve procjene govorile o 3-4 mjeseca pauze, protegnulo se na više od pola godine. No, srećom, ozljeda je iza Sučića i plemeniti veznjak koji je prije devet dana proslavio 21. rođendan, kreće u nove nogometne pobjede. One, osim igranja austrijske Bundeslige i Lige prvaka, uključuju i igranje za reprezentacije Hrvatske.

Naime, govorimo o množini jer Sučić ima pravo nastupa i za U21 vrstu pod vodstvom Dragana Skočića, no realnije je da će preskočiti ispite mladih Vatrenih i u potpunosti se staviti na raspolaganje Zlatku Daliću. Sučić je jedan od najvećih potencijala hrvatskog nogometa, a kao takav predstavljat će idealan dodatan u veznom redu Vatrenih. Uostalom, nije ga izbornik Dalić slučajno uvrstio na konačan popis putnika za Katar, gdje se Sučić okitio brončanim odličjem. U karijeri je dosad skupio četiri nastupa za Vatrene, dok je za U21 vrstu u devet nastupa postigao čak pet golova. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Luka SučićRed Bull SalzburgSalzburgHrvatska nogometna reprezentacijaZlatko Dalić

Ostale Vijesti