Screenshot
Screenshot

VIDEO/FOTO Show program u susjedstvu: Ibričić i Rožman povukli nogometaše Sarajeva s terena!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 13.03.24. | 22:12

Potpuni kaos!

Lud nogometni dan u susjednoj BiH! U drugoj minuti sudačke nadoknade druge utakmice polufinala Kupa između Sarajeva i Borca, trener i sportski direktor Sarajeva, Simon Rožman i Sergej Ibričić, odlučili su povući svoje pulene s terena! U tom trenutku cijela klupa Sarajeva ušla je na teren, svi su se okomili na glavnog arbitra Matea Musu iz Čitluka, a potez trenera i sportskog direktora podržao je i vlasnik kluba Ismar Mirvić.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na utakmici je bilo više od 40 prekršaja, a iako je ona prekinuta par minuta prije kraja, Borac, koji je tada vodio s 2-1, na kraju će se plasirati u polufinale. U Sarajevu vjeruju kako je ovaj ogled bio eklatantan primjer sudačke ‘krađe’, a okidač da naprave to što su napravili bio je ‘faul’ u napadu kapetana Sarajeva Miomir Đuričković.

Naravno, mnoge sudačke odluke koje su prethodile tom prekršaju u napadu su iziritirale čelnike Sarajeva, a nisu mogli vjerovati ni da je utakmica produljena za samo pet minuta budući da je bilo kaznenih udaraca, crvenih kartona, više od 40 prekršaja…

U svakom slučaju, Rožman i Ibričić povukli su potez koji se ne viđa često, ‘gazda’ kluba ih je podržao, baš kao i navijači koji posljednje vrijeme nemaju previše riječi hvale za nekadašnjeg trenera Rijeke, odnosno igrača Hajduka.

Nakon utakmice, Simon Rožman došao je na konferenciju za medije pa kratko istaknuo:

“Slika govori više od svake riječi, zamolio bih vas bez pitanja. Ne razumijem na koji način se spremiti. Hvala vam na strpljenju. Sve ste vidjeli s kime igramo i s kim se borimo. Hvala vam na pozornosti, nisam u stanju pričati”, rekao je bivši trener Rijeke. Zanimljivo, trener Borca, Vinko Marinović, na konferenciju za medije nije ni došao.

Valja spomenuti kako Sarajevo trese dosta velika kriza rezultata pa tako neki ovaj potez Rožmana i Ibričića nazivaju ‘potezom očajnika’, ali ipak većina navijača na društvenim mrežama podržava odluku da se povuku s terena. Također valja spomenuti kako je prije kraja utakmice svečanu ložu napustio kapetan Borca Srđan Grahovac (u mandatu Rožmana na Rujevici bio je član Rijeke) nakon što je ušao u verbalni okršaj s navijačima Sarajeva.

Nakon utakmice, Sarajevo je na društvenim mrežama objavio fotografiju pored koje stoji opis ‘kraj utakmice 1-2’, a na njoj se nalazi i nekolicina igrača Bordo momčadi koji su okružili glavnog suca. Komentari s najviše pozitivnih rekacija oni su koji pozdravljaju potez momčadi da se povuku s terena budući da ‘svi vide što se događa, a netko je prvi morao presijeći’.

U svakom slučaju, ovakav show programu susjedstvu nije viđen već godinama, a očekuje se da će ovaj ogled i narednih dana biti glavna tema sportskih medija u BiH.

Za kraj dodajmo i kako je u drugoj utakmici četvrtfinala Kupa Zrinjski na domaćem terenu svladao Jedinstvo Bihać s 2-0. U polufinalu Kupa tako će igrati Sloga Doboj, Zrinjski, Borac Banja Luka te bolji iz ogleda Velež – Široki Brijeg (prva utakmica 1-2, druga utakmica na rasporedu je 14.ožujka u 16 sati). (I.A.S.)

Sažetak utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FK SarajevoSarajevoBoracBorac Banja LukaBiHNogometni savez BiH

Ostale Vijesti