Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

VIDEO/FOTO Zajec i Vrbančić navijali s više od 3000 navijača, gosti napravili koreografiju

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 04.05.24. | 17:45

Luka Perić kao da je početkom produžetka rekao "dajte mi loptu i maknite se" i Futsal Dinamu donio 'prvi set'.

Prvo poluvrijeme prve finalne utakmice HMNL-a između Futsal Dinama i Olmissuma odigralo se u visokom tempu, sudačka četvorka tolerirala je grublje startove, a pravih prilika praktički da i nije bilo. Prvih 20 minuta finala u Dvojci je za prosječnog gledatelja, ali i pojmove futsala, bilo - prilično dosadno. Niti nastavak nije započeo nešto bolje, no, kako je vrijeme odmicalo i kako je više od 3.000 gledatelja u ispunjenoj Dvojci postajalo sve 'veselije' tako se i sama utakmica rasplamsala. Do razine da smo ponovno svjedočili pravoj futsalskoj drami. Oni koji češće prate ovaj sport reći će, tek jednoj u nizu...

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamo je petu utakmicu u nizu prvi primio gol, ali je četvrti put u tom periodu na kraju - pobijedio. Jeremy Bukovec razveselio je 30-ak gostujućih navijača koji su, smješteni u kutu sjeverne tribine Dvojke, u zeleno-plavim bojama (i s prigodnom koreografijom) hrabro bodrili svoje ljubimce, koliko god da su to mogli nasuprot 100-tinjak puta nadmoćnijem suparniku, barem kada je riječ o broju navijača na tribinama.

A kako to kod Dinamovih navijača često biva, kada njihove momčadi prime gol, kreće još glasnije i fanatičnije navijanje. Na krilima pritiska s tribina, Plavi su u 33. minuti stigli do preokreta, Neven Zonjić majstorski je zabio na dodavanje Matea Mužara, a Tihomir Novak realizirao je 10-erac nakon što su u nastavku nešto grublji Omišani vrlo rano stigli do šestog akumuliranog prekršaja.

Frane Despotović je potom uveo golmana igrača, Olmissum je stiskao Plave čiji su navijači već praktički slavili pobjedu. No, u 38. Antonio Sekulić prikazuje sve umijeće svojeg talenta i snage te poentira za 2-2. Činilo se da će utakmica otići u produžetke, ali u posljednjoj minuti Despotović šokira sve prisutne i pri rezultatu 2-2 ponovno uvodi golmana-igrača! Takva hazarderska igra nije urodila plodom, Kristian Čekol je nakon oduzete lopte, 13 sekundi prije kraja, zabio za 3-2 u mrežu bez golmana i, činilo se, prvu pobjedu Dinama u finalnoj seriji.

No, drami tu nije bio kraj. Sedam sekundi kasnije, šest sekundi prije kraja, Omišani u igri s golmanom-igračem ponovno šokiraju Dvojku. Finski reprezentativac Iiro Vanha iz blizine poentira na 3-3 i produžetke.

Luka Perić, nominalni prvi pivot Futsal Dinama, pamti i bolje utakmice u dresu Puurgera, barem kada govorimo o redovnih 40 minuta dvoboja.... Omišani su ga jako dobro neutralizirali i nisu mu dozvolili da u svojem karakterističnom stilu zabije ili barem lucidno izbaci svoje suigrače u matnu situaciju. No, ulaskom u produžetke, Perić kao da je rekao suigračima "dajte mi loptu i maknite se". Zabio je majstorski hattrick (posebno impresivan bio je prvi Perićev gol na dodavanje Kristiana Čekola) i Dinamu donio pobjedu od 6-4 (četvrti pogodak za Olmissum, svoj drugi na utakmici, zabio je Sekulić).

"Utakmica dostojna finala. Tko god da je bio na tekmi ili gledao na telki je uživao. Bilo je napeto do samoga kraja. Imali smo na kraju malo više sreće, zato smo i pobijedili. Pomogla nam je i publika, koja nas je pogurala kada nam je bilo teško. Olmissum nas je stavio u velike probleme, zasluženo su tu gdje jesu. Ovo je samo prvi korak. Čeka nas još težak posao za odraditi", rekao je nakon utakmice Matija Đulvat.

Omišani su cijelu utakmicu parirali Dinamu, vratili su se iz mrtvih, ali su na kraju ostali bez boda u prvoj utakmici finalne serije.

"Čestitke Dinamu na pobjedi. Mislim da je moja momčad zaslužila barem šesterce, zbog načina na koji je odigrala u ovakvoj dvorani i atmosferi. Falilo nam je malo koncentracije, Dinamo je to iskoristio i pobijedio", rekao je nakon dvoboja trener Olmissuma Frane Despotović.

Dvorana II Doma sportova bila je rasprodana, više od 3000 navijača Dinama (i 30-ak Olmissuma) navijalo je cijelu utakmicu, a među okupljenima su se našli Dinamov junior, ali i član seniora Luka Vrbančić, predsjednik Velimir Zajec, dopredsjednik Dubravko Skender i član Nadzornog odbora kluba Saša Pavličić Bekić. Predstavnici 'velikog' Dinama sjedili su među običnom publikom i uz povremeno fotografiranje s pretežito mladim navijačima, zdušno bodrili 'mali' Dinamo prema pobjedi u finalnoj seriji. Sutra ih, dakako, očekuje gostovanje na Rujevici...

Djelić atmosfere iz Dvojke Doma sportova možete pogledati OVDJE.

Druga utakmica na rasporedu je u ponedjeljak (19 sati) također u Domu sportova II, nakon čega se finale seli u Omiš. Ulaznice za drugu utakmicu finala dostupne su na CoreEventu, u BBB Fan Shopu u Ilici 37 te kafićima Point (Dom sportova) i Jet Star (Špansko).



Tagovi

FutsalfutsalFutsal DinamoMNK Futsal DinamoMNK OlmissumOlmissumprvenstvo hrvatske u futsalu

Ostale Vijesti