Reuters
Reuters

VIDEO Vratio se Man City: Debitirao Kovačić, Građani gubili 0-2, pa do kraja ubacili petardu!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 23.07.23. | 13:57

Europski prvaci odigrali su prvu pripremnu utakmicu.

Nogometaši Manchester Cityja odigrali su prvu utakmicu nakon što su 10. lipnja u Istanbulu prvi put osvojili naslov prvaka Europe. Građani se nalaze na turneji u Japanu, a prvu natjecateljsku utakmicu sezone imat će već 6. kolovoza kada će se u Community Shieldu sučeliti s Arsenalom! Do tada će odigrati tri prijateljske utakmice, slijede im dvoboji s Bayernom i Atletico Madridom, a danas su u Tokiju odigrali dvoboj s Yokohama Marinosima, drugom momčadi japanske J1 lige.

Pep Guardiola na teren je poslao momčad u 4-2-3-1 formaciji, a poziciju defenzivnog veznjaka zauzeo je Mateo Kovačić! No, utakmica nije počela dobro za Građane. U 27. minuti Anderson Lopes zabio je za 1-0 vodstvo Yokohame, a Ken Matsubara je 10 minuta kasnije udvostručio vodstvo Japanaca. Ipak, do kraja poluvremena ostalo je dovoljno vremena da se Građani vrate u potpunosti! John Stones smanjio je na 1-2 u 40., a Julian Alvarez, koji je dodao Stonesu za prvi gol, tri minute kasnije poentira za poravnanje.

Kovačić tako svoje debitantsko poluvrijeme za novi klub nije završio u rezultatskom minusu. Početkom nastavka Guardiola je ubacio 10 novih igrača, među njima i Erlinga Haalanda koji je u 52. Građanima donio preokret. Junak finala Lige prvaka u 72. poentira za 4-2, a Japance je u igru vratio Kenta Inoue u 86. Ipak, konačnih 5-3 djelo je Haalanda u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE. (SportKlub)

Manchester City pripreme je nastavio tamo gdje je prošlu sezonu završio. (rv)



Tagovi

Manchester CityYokohamaErling HaalandPep GuardiolaMateo Kovačić

Ostale Vijesti