REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

VIDEO Ultrasi preplavili Birmingham, a Rendulić pručio: "Uveli su tri kvalitetna igrača, jasno je da su bili nezadovoljni rezultatom"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 06.10.23. | 09:55

Prvak BiH Zrinjski bio je na pragu nove senzacije u Konferencijskoj ligi...

Nogometaši Zrinjskog bili su na pragu nove senzacije. Nakon što su nadoknadili 0-3 i u Mostaru svladali nizozemski AZ Alkmaar s 4-3, sinoć je Plemićima malo falilo da dođu do novog boda u Konferencijskoj ligi i to na slavnom Villa Parku protiv kluba koji se bori za gornji dom Premier lige. Doduše, Zrinjski je cijelo drugo poluvrijeme bio u podređenom položaju, Aston Villa nizala je priliku za prilikom i u takvom omjeru snaga nekako je bilo pitanje vremena kada će Villani zabiti. No, to ne znači da navijači Zrinjskoga, koji su u velikom broju pohodili Villa Park, ne mogu žaliti za izgubljenim bodom. Jer njihova momčad se fanatično borila praktički do zadnjeg trenutka utakmice...

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Aston Villa je zaslužena slavila, mi smo dali maksimum. Znali smo da samo čvrstim blokom možemo odgovoriti na njihovu kvalitetu. Pokleknuli smo u zadnjem napadu. Šteta je što borbenost nije nagrađena bodom. To bi za nas bio ogroman uspjeh, ali ja nemam šta prigovoriti momcima. Treba im čestitati, odigrali su obrambeno jako dobru utakmicu, a za nešto konkretnije prema naprijed treba više kvalitete. Patili smo se drugo poluvrijeme, gol je visio u zraku, te ostaje žal što je gol pao u zadnjim sekundama. Imali smo utakmicu prije tri dana, ali smo uspjeli iznenaditi protivnika. Ipak, nismo izdržali do kraja. Treba se dobro odmoriti, u ponedjeljak je utakmica protiv Sloge iz Doboja koju moramo pobijediti. Na pauzu želimo otići sa nova tri boda u prvenstvu".

Gol s utakmice možete pogledati OVDJE.

Aston Villa na teren nije poslala sve svoje najjače igrače, no Unai Emery je nakon slabih prvih 45 minuta shvatio da je 'vrag odnio šalu' te je već na poluvremenu uveo tri igrača - Douglasa Luiza, Olieja Watkinsa i Mattyja Casha koji je u 94. asistirao Johnu McGinnu za jedini pogodak na utakmici.

"Uveli su tri kvalitetna igrača i jasno je bilo da nisu bili zadovoljni rezultatom. Uspjeli smo u svom naumu, oni su nas pritiskali kvalitetom...", rekao je Rendulić, a onda je i pohvalio mostarske Ultrase na navijanju kroz svih 90 minuta utakmice.

"Pohvalio bih atmosferu, bila je fenomenalna. Kao i brojka navijača Zrinjskog. Hvala vam!".

Pohvale za nastup Zrinjskog imao je i strateg Aston Ville Unai Emery.

"Svaka momčad u Europi mora se poštovati. Za njih je velika stvar što igraju protiv nas i posvećenost koju su pokazali u ovoj utakmici je bila nevjerojatna. Nismo kontrolirali tranziciju u prvom poluvremenu i nismo stvorili ništa. Odlučio sam uvesti nešto iskusnije igrače u nastavku. Znam sam da će biti teško, da će se Zrinjski fanatično braniti i i dat će sve od sebe da ne izgube. Morali smo ih stisnuti žestoko. Kreirali smo neke šanse, ali nismo bili precizni. Na kraju smo nekako postigli taj gol. Pobijediti na ovakav način je nešto nevjerovatno. Emocije jednostavno eksplodiraju u svakom navijaču i igraču, ali i u treneru. Nogomet treba tu emociju", rekao je nakon utakmice španjolski strateg.

Unatoč porazu, Zrinjski je poboljšao svoj klupski koeficijent za 0.500 bodova, a nakon prva dva kola Plemići se s pravom mogu nadati da se do samoga kraja skupine mogu boriti za plasman u nokaut fazu natjecanja, posebno ako 26. listopada svladaju Legiju iz Varšave na domaćem terenu...

Za Zrinjski su nastupila devetorica hrvatskih nogometaša. Marko Marić je branio, Matej Senić, Stipe Radić i Mario Ćuže su odigrali cijeli susret, Antonio Ivančić je igrao do 62. minute, a Mario Tičinović i Dario Čanađija do 73. minute. Matija Malekinušić je ušao u igru početkom drugom poluvremenu. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


Za Zrinjski su natupila devetorica hrvatskih nogometaša


Tagovi

ZrinjskiultrasiKrunoslav RendulićUnai EmeryKonferencijska ligaAston Villa

Ostale Vijesti