REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

VIDEO Twente prekinuo niz neporaženosti Feyenoorda, Ivanušec ušao u nastavku

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 29.10.23. | 14:18

Vatreni je dobio 45 minuta u ovome susretu dok ga trener polako vraća u sve veću minutažu nakon ozljede, a Twente je poveo i Feyenoordu zadao prvi poraz ove sezone.

Twente je pobijedio Feyenoord rezultatom 2-1 na na De Grolsch Veste, čime su domaćini preskočili svoje protivnike i stigli na treće mjesto domaće tablice s dva boda više. Ujedno su time domaćini zaustavili i Feyenoordov niz neporaženosti u prvenstvu na devet utakmica ukupno, odnosno čak 17 gostujućih.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener gostiju nije bio siguran je li hrvatski veznjak Luka Ivanušec spreman za prvih 11 nakon ozljede skočnog zgloba koju je imao ranije pa u je u ovom susretu dao drugih 45 minuta susreta, kada je na poluvremenu zamijenio Nieuwkoopa. Na poluvremenu je bilo 1-0 za Twente, a zabio je Manfred Ugalde na asistenciju Alfonsa Sampsteda. U nastavku je u 78. minuti prednost domaćina povećao Ricky van Wolfswinkel, ali za uzbudljivu završnicu pobrinuo se Lutsharel Geertruida koji je zatresao mrežu domaćina u 86. minuti.

Golove pogledajte OVDJE. (Sportklub)


Nažalost po goste, ni šest minuta sudačke nadoknade nije bilo dovoljno da barem otkinu bod u ovoj utakmici, već su sva tri ostala kod kuće na De Grolsch Veste.

U današnjem programu prvenstva još slijede De Topper, odnosno, susret PSV-a i Ajaxa u 14.30 i Volendam - Excelsior u istom terminu, a od 16.45 na rasporedu je AZ-NEC. Nikad prije u legendarnoj povijesti jedne od najpoznatijih utakmica nizozemskog nogometa sudbina oba kluba nije bila tako suprotna uoči ovog dvoboja PSV Eindhovena i Ajaxa na Philipsovom stadionu. Dok je domaća momčad bila besprijekorna na svom terenu ove sezone, Ajax je pretrpio najlošiju formu u cijeloj svojoj povijesti i čami u zoni ispadanja nakon sedam utakmica prije De Toppera. ​PSV će sigurno htjeti iskoristiti Ajaxove poteškoće kako bi se učvrstio na vrhu ljestvice, a Hrvati bi trebali biti među početnih 11 Ajaxa pa se možemo samo nadati da će izvaditi Kopljanike iz gliba ili barem pružiti partiju kakvu je pružio Ivanušec u današnjoj utakmici, unatoč rezultatu.




Tagovi

EredivisieFeyenoordLuka Ivanušec

Ostale Vijesti