Reuters
Reuters

VIDEO Turski i švicarski prvak u Ligi prvaka, Braga izbacila PAO

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 29.08.23. | 23:03

Posljednja tri sudionika Lige prvaka saznat ćemo u srijedu.

Nakon 3-2 pobjede u prvoj utakmici playoffa Lige prvaka Galatasaray je golovima Icardija iz jedanaetserca u 7. i Angelina u 93. stigao do 2-1 pobjede nad Moldeom koji je u 66. izjednačio preko Hestada, a u 81. nije mu priznat gol Berishe. Galata će tako ponovno završiti u Ligi prvaka, a Molde se možda susretne s Dinamom u Europskoj ligi.

Galatasaray je izborio 17. put nastup u elitnom razredu europskog nogometa. Domaćin je rano poveo. Demirbay je 5. minuti ubacio, a Ellingsen povukao Icardija u kaznenom prostoru. Sudac Szymon Marciniak je provjeravao video snimku, pokazavši na bijelu točku. Argentinac nije pogriješio i donio je domaćoj momčadi prednost od 1-0, te vodstvo od ukupnih 4-2 računajući i prvi susret. Izjednačio je Erik Hestad u 66. minuti, a u 82. minuti je Veton Berisha doveo goste u prednost. Međutim, radost gostiju kratko je trajala, poljski sudac je koristeći VAR poništio pogodak zbog zaleđa. Prolaz Turaka u Ligu prvaka potvrdio je Angelino pogodivši u trećoj minuti nadoknade za 2-1.

Golove s utakmice Galatasaray - Molde 2-1 pogledajte OVDJE.

Nakon 0-0 i Izraelu, Young Boysi iz Berna s uvjerljivih 3-0 izbacili su Maccabi iz Haife u Europsku ligu. Sve je bilo riješeno do prve minute nastavka kada je Švicarac Filip Ugrinić zabio za 3-0. Prije toga poentirao je Itten, a Seck je zabio autogol u 28. Lorenco Šimić ušao je u igru za Maccabi u 69.

Aktualni švicarski prvak se treći put u povijesti i drugi put u zadnje tri sezone plasirao u natjecanje po skupinama Lige prvaka, samo je Basel, s osam nastupa, uspješniji od švicarskih klubova. Gosti su dobro krenuli i već u 3. minuti je Din David pogodio desnu stativu nakon što je pucao s ruba kaznenog prostora. Dvije minute kasnije Dolev Haziza je zabio za vodstvo Maccabija, no pogodak je poništen zbog zaleđa. Domaćin je do prve prave prilike, ali i vodstva stigao u 23. minuti. Meschack Elia je ubacio, a Cedric Itten glavom zabio za 1-0. Pet minuta kasnije Abdoulaye Seck je pokušao izbiti loptu nakon centaršuta, ali je zatresao vlastitu mrežu kraj nemoćnog Itamara Nitzana.

Do kraja poluvremena izraelski sastav je mogao smanjiti rezultat, ali je Frantzdy Pierrot u 30. minuti pogodio prečku. Konačnih 3-0 postavio je Filip Ugrinić u 47. minuti. Hrvatski nogometaš Lorenco Šimić je za goste igrao od 69. minute.

Golove s utakmice YB - Maccabi Haifa pogledajte OVDJE.

Portugalska Braga je golom Bruma u 83. svladala Panathinaikos u Ateni i prošla dalje s ukupnih 3-1. Grci su utakmicu završili bez isključenog Juankara, a Tin Jedvaj igru je napustio u 43 minuti utakmice. Panathinaikos i Braga su u Ateni pred 60.000 gledatelja odigrali "utakmicu desetljeća". Naime, Portugalci su posljednji put sudjelovali u grupnoj fazi Lige prvaka 2012. godine, a Pao sezonu ranije. Na koncu radovili su se gosti. Braga je pobijedila sa 1-0 potvrdivši pobjedu 2-1 iz prve utakmice. Pogodak odluke zabio je Bruma u 84. minuti. U sudačkoj nadoknadi domaćin je ostao s igračem manje nakon što je isključen Juankar. Tin Jedvaj je za atenski sastav igrao do 43. minute.

U srijedu su na rasporedu posljednja tri kvalifikacijska ogleda. AEK će u Ateni loviti 0-1 protiv belgijskog Antwerpena, FC Kopenhagen je u prvom susretu na gostovanju pobijedio Rakow Czestochowa sa 1-0, dok su Rangers i PSV u Glasgovu igrali 2-2.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE. (G/Hina)



Tagovi

Liga prvakaPanathinaikosBragaGalatasarayYoung Boys

Ostale Vijesti