REUTERS/Leonhard Simon
REUTERS/Leonhard Simon

VIDEO Trica Bavaraca, Kramarić igrao do 79., Zvonarek na klupi

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 12.01.24. | 22:35

Dirljiv je bio oproštaj s Kaiserom Franzom uoči utakmice

Nogometaši Bayerna pobijedili su Hoffenheim 3-0 u prvoj utakmici 17. kola njemačke Bundeslige odigranoj u petak navečer u dostojanstvenoj atmosferi na Allianz Areni u Münchenu, uoči koje je odana počast preminuloj legend Bavaraca I njemačkog nogometa Franzu Beckenbaueru.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Domaći su poveli u 18. minuti pogotkom Musiale iz mrtvog kuta. Isti igrač je u 70. minuti povisio na 2-0 nakon kombinacije koju je sam začeo, dočim je “točku na i”, nakon što su gosti u 74. minuti ostali bez isključenog Prömela, dao Harry Kane (90.)

Za Hoffenheim je do 79. minute igrao hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić, dok je na klupi Bayerna sjedio 18-godišnji Lovro Zvonarek.

Današnja utakmica bila je posvećena njemačkoj nogometni legendi Franzu Beckenbaueru, koji je preminuo prošle nedjelje u 78. godini. Među najdirljivijim trenucima bio je kada su igrači ušetali na teren uz pjesmu 'Gute Freunde', koju je Kaiser snimio 1966. Beckenbauerov transparent je krasio središnji krug prije početka udarca, a obje momčadi nosile su crne trake oko ruke.

U čast svom dugogodišnjem igraču, treneru i predsjedniku, igrači Bayerna su se zagrijavali u majicama s Beckenbauerovim brojem 5. Bayern je igrao i u posebnim dresovima s natpisom 'Danke Franz' na prednjoj strani. Majice, kao i oprema za zagrijavanje i trening, bit će potpisane nakon utakmice i stavljene na dražbu na aukcijskoj platformi FC Bayern Online Store 17. siječnja. Sav prihod ide u Zakladu Franz Beckenbauer.

Bayern se ovom pobjedom približio vodećem Bayeru na bod zaostatka. "Apotekari" imaju 42, a Bavarci 41 bod. Treći je Stuttgart sa 34 boda. Hoffenheim je sedmi sa 24 boda.


Pogotke pogledajte OVDJE (Sportklub).



Tagovi

BayernHoffenheimBundesligaFranz BeckenbauerJamal MusialaHarry KaneAndrej KramarićAllianz Arena

Ostale Vijesti