REUTERS/Amel Emric
REUTERS/Amel Emric

VIDEO Tragedija BiH u Zenici: Imali prolaz do 85. minute, Ukrajinci u završnici šokirali Bilino Polje

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 21.03.24. | 22:50

Naši susjedi odigrali su najbolju utakmicu u ovom ciklusu, bili su bolja momčad večeras od Ukrajine, ali gosti idu u finale dodatnih kvalifikacija za Euro

Nogometaši Ukrajine izborili su finalnu utakmicu u svom dijelu dodatnih kvalifikacija za odlazak na Euro nakon velikog preokreta u završnici i pobjede 2-1 u Zenici protiv Bosne i Hercegovine.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U finalnom susretu Ukrajina će biti domaćin na neutralnom terenu protiv Islanda koji je u Budimpešti, u drugom polufinalu ovog dijela baraža, pobijedio Izrael 4-1.

Nogometaši Bosne i Hercegovine bili su bolji velikim dijelom susreta protiv Ukrajinaca, ali su sve prokockali u samoj završnici. Nakon ubačaja Dedića domaćin je poveo u 56. minuti kada je vlastitu mrežu nespretno pogodio Matvienko. Sve do 85. minute Bosna i Hercegovina je imala pobjedu u šaci, ali je tada krenuo preokret.

Prvo je na povratnu loptu dobro reagirao Jaremčuk i u 85. izjednačio, dok je samo tri minute kasnije Dovbik utišao zenički stadion i pogodio za slavlje Ukrajinaca. Nastavljeno je time prokletstvo dodatnih kvalifikacija za Bosnu i Hercegovinu koja je četvrti put pala u toj završnoj fazi na potencijalnom putu prema prvenstvu.

Golove s utakmice u Zenici pogledajte OVDJE (Sportklub)

Ukrajinu još čeka ogled protiv Islanda koji je u Budimpešti svladao Izrael 4-1 premda su Izraelci poveli kada je Zahavi realizirao jedanaesterac u 31. minuti. No, već do kraja prvog dijela bilo je 2-1 za Island, a potom i 4-1. Izrael je igrao s čovjekom manje od 73. minute kada je isključen Revivo.

Islandski heroj bio je Gudmundsson koji je postigao tri pogotka, dok je još jedan dodao Traustason.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE (Sportklub)

Ukupni pobjednik ovog dijela dodatnih kvalifikacija ide u skupinu E na Europskom prvenstvu gdje se nalaze Belgija, Slovačka i Rumunjska.

Dodatne kvalifikacije za Euro, polufinale puta B:

Izrael - Island 1-4 (Zahavi 31-11m / Gudmundsson 39, 83, 87, Traustason 42)

Bosna i Hercegovina - Ukrajina 1-2 (Matvienko 56-ag / Jaremčuk 85, Dovbik 88)

U utorak će u Cardiffu nogometne reprezentacije Walesa i Poljske odigrati utakmicu vrijednu odlaska na Euro.

U svom dijelu dodatnih kvalifikacija obje su reprezentacije iskoristile domaći teren te su uvjerljivim pobjedama izborile taj završni susret u kojem će Wales biti u prednosti jer će igrati pred svojim navijačima. U polufinalu je Poljska pobijedila Estoniju u Varšavi 5-1, dok je Wales u Cardiffu bio bolji od Finske s 4-1.

Wales, koji se s Hrvatskom ranije u natjecanju po skupinama borio za odlazak na Euro, ogroman je dio posla protiv Finske obavio u uvodnih 40 minuta. Tada je domaćin već vodio 2-0 nakon golova Brooksa u trećoj i Williamsa u 38. minuti.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE (Sportklub)

Ponadala se Finska nakratko nakon gola Pukkija na samom kraju prvog dijela za 1-2, ali se odmah na startu drugog poluvremena Wales vratio na dva gola prednosti kada je za 3-1 pogodio Johnson. Sve je zaključeno golom Jamesa u 86. minuti za konačnih 4-1.

Još je uvjerljivija bila Poljska koja je u Varšavi nadigrala Estoniju s 5-1. Prvi pogodak za Poljake dao je Frankowski u 22. minuti, a pet minuta kasnije ionako inferiorniji Estonci su ostali s desetoricom na travnjaku jer je drugi žuti karton zaradio Paskotši.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE (Sportklub)

Za Poljsku su do kraja strijelci bili Zielinski u 50., Piotrowski u 70., autogol je dao Mets u 73. te Szymanski u 76. minuti. Počasni pogodak za Estoniju postigao je Vetkal u 78. minuti.

Ukupni pobjednik ovog dijela dodatnih kvalifikacija ide u skupinu D na Europskom prvenstvu gdje se nalaze Nizozemska, Francuska i Austrija.

Dodatne kvalifikacije za Euro, polufinale:

Poljska - Estonija 5-1 (Frankowski 22, Zelinski 50, Piotrowski 70, Mets 73-ag, Szymanski 76 / Vetkal 78)

Wales - Finska 4-1 (Brooks 3, Williams 38, Johnson 47, James 86 / Pukki 45)



Tagovi

UkrajinaUkrajinska nogometna reprezentacijabosna i hercegovinanogometna reprezentacija bosne i hercegovineBiH nogometna reprezentacijaBiH

Ostale Vijesti