REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

VIDEO Topnici slavili protiv Šumara, zablistali Martinelli asistencijom te Saka sjajnim pogotkom

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.08.23. | 16:03

Trebala je to biti rutinska pobjeda domaćina, ali kad su Šumari smanjili u 82. minuti, navijači Arsenala nisu mogli dočekati posljednji zvižduk Michaela Olivera

Malo teže od očekivanog je Arsenal svladao Nottingham Forest na otvaranju nove sezone Premier lige. Topnici su ipak došlo do sva tri boda, konačan rezultat bio je 2-1, a pogotke za domaću momčad su postigli Nketiah (26.) i Saka (32.), uz to da malo je nedostajalo da Declan Rice, skupocjeno pojačanje momčadi iz sjevernog Londona ovog ljeta, također postigne pogodak, ali je njegove sjajane udarace iz 76. i 81.minute (prvi uz pomoć vratnice) obranio dojučerašnji vratar Turner. Jedini pogodak gostiju djelo je Awoniyija, s tim da je 99 posto posla u toj 82.minuti napravio Elanga.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Od prvog sučevog zvižduka, koji se dogodio pola sata kasnije od očekivanog (utakmica je kasnila 30 minuta zbog sporog ulaska navijača na tribine) bilo je jasno kakva će se utakmica odigrati danas na Etihadu. Šumari su momčad koja ne prakticira igru s velikim posjednom lopte, dok je kod Arsenala situacija u potpunosti suprotna. Domaćin je tako uzeo loptu odmah na startu, prebacili su težište igre na polovicu gostiju te su polako lomili njihov otpor.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Prvi pogodak zabio je Nketiah, s tim da je Martinellijeva asistencija bila uistinu maestralna. Navukao je dvojicu igrača na sebe Brazilac, krajičkom oka vidio je gdje se nalazi najistureniji igrač Arsenala pa ga onda uposlio petom, a nominalna zamjena za Jesusa je (uz pomoć gostujućeg stopera) rutinski pospremio loptu u mrežu.

Šest minuta kasnije – najljepši trenutak utakmice. Saka je odapeo s više od 20 metara iskosa nakon kombinacije sa Salibom, a svojim letom u prazno Turner je samo dodatno ulješpao pogodak zvijezde Arsenala.

U nastavku se odnos snaga nije promijenio, a najbliži trećem golu Topnici su bili u 75.minuti kad je Rice pogodio vratnicu. Iako su Šumari u 82.minuti smanjili nakon što je sjajno domaćoj obrani pobjegao Elanga koji je potom kao na pladnju sve servirao za Awoyinija koji je zabio za 2-1, gosti ipak nisu uspjeli kreirati senzaciju te su na kraju cijele balade Topnici ipak zasluženo slavili u ovom ogledu. (ri)



Tagovi

Arsenal

Ostale Vijesti