Reuters
Reuters

VIDEO Šuterski trening Topnika, Šimić strijelac i asistent u pobjedi Red Bulla, Raketini prekidi su i dalje 'za prste polizati', vratio se Sučić!

Vrijeme Čitanja: 6min | sri. 20.09.23. | 22:50

Još jedna sjajna večer u Ligi prvaka je za nama, s tim da je vjerojatno najbolju utakmica u dosadašnjoj karijeri odigrao Roko Šimić!

Nakon što su u ranijim utakmicama dana Kraljevi minimalnim rezultatom svladali Union Berlin tako što je Bellingham zabio u 90+4.minuti, da bi onda u Istanbulu Galatasaray i Kopenhagen odigrali susret bez pobjednika (2-2) u kojem se domaćin poraza spasio golovima u 86. i 88. minuti, zanimljivih okršaja u Ligi prvaka nije nedostajalo ni u onom kasnijem terminu (21.00) u kojem se igralo još šest utakmica. Naravno, svakako je najzanimljiviji bio okršaj Bayerna i Manchester Uniteda, a u spektakularnom susretu na Alianz Areni domaćin je na kraju slavio rezulatom 4-3. Za Bayern su zabijali Gnaby (28.), Sane (32.), Kane (53.) i Tel (90+2), a za Crvene vragove Hojlund (49.) i Casemiro dvaput (88., 90+5.).

Detaljan izvještaj 'utakmice dana', kao i sve golove s tog susreta, pogledajte OVDJE

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Skupina B:

Pregled skupine B valja započeti s Topnicima koji su danas bili posebno raspucani. Mnogi su vjerovali da bi PSV danas mogao iznenaditi, ipak u dosadašnjem dijelu sezone nisu imali nijedan poraz. ali momčad Petera Bosza na Emiratesu večeras nije imala nikakve šanse.

Ne zna se tko je kod Arsenala bio bolji i tko je više oduševio. Zabijali su Saka (8.), Trossard (20.), Gabirel Jesus (38.) i Odegaard (70.), s tim da su svi oni, izuzev brazilskog napadača, upisali i asistenciju. Jedino je kapetanu Topnika za posljednji pogodak dodao Nelson.

Navijači Arsenala imali su u čemu danas uživati. Bila je to utakmica prepuna uzbuđenja, ali pretežno pred golom Nizozemaca. Ponekad bi PSV otišao prema naprijed, bili su i oni u barem dva navrata blizu pogotka, ali jako dobar je na golu londonske momčadi bio Raya koji je opet dobio prednost nad Ramsdaleom. Ako se 'jedinica' ne bude promijenila ni za vikend, imat će o čemu topnički puk razglabati narednih tjedana.

U svakom slučaju, pobjeda Arsenala bila je zaslužena, dok nogometaši PSV-a ipak neće pretjerano očajavati. Jer, možda se oni jesu nadali pozitivnom rezulatu protiv Arsenala, ali razlika u kvaliteti ove dvije momčadi je ipak očigledna.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Andalužani pak imaju za čime žaliti budući da danas na domaćem terenu nisu uspjeli doći do pobjede protiv trenutno posljednje momčadi Ligue 1.

Već u devetoj minuti Ocampos je najbolje reagirao nakon sjajnog ubačaja iz kuta Ivana Rakitića te je doveo domaći sastav u vodstvo, ali 15 minuta kasnije je Fulgini uspio zabiti za izjednačenje te se nakon toga do kraja utakmice rezultat više nije mijenjao.

Sevilla je bila veliki favorit uoči same utakmice, ali gosti su bili ti koji su imali istaknutije prilike na današnjem ogledu te je pravo čudo da je Dmitrović danas kapitulirao svega jednom.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)



Skupina C:

U skupini C je Real Madrid teže od očekivanog došao do pobjede u utakmici igranoj u ranijem terminu, da bi onda Braga i Napoli odigrali još jedan 'tvrd' ogled u kojem su Talijani na kraju ipak pronašli put do pobjede.

Detaljan izvještaj utakmice Real Madrid - Union Berlin pronađite OVDJE

Još u najavi utakmice upozoravali smo da Napoliju neće biti lako. I nije bilo, iako su na kraju svladali Bragu rezultatom 2-1. Di Lorenzo je zabio za vodstvo gostiju u prvoj minuti dodanog vremena u prvom poluvremenu, da bi onda domaćin u nastavku stigao do poravnanja kad je u 84. minuti precizan bio Bruma. No, u 88. minuti je nakon dodavanja Zielinskog loptu u vlastitu mrežu zabio Niakite što je značilo da se momčad Rudija Garcije ipak nekako provukla i došla do sva tri boda. Prvo Real Madrid, a onda i Napoli, do slavlja su došli puno teže od očekivanog, a baš im ove utakmice mogu biti upozorenje da u Ligi prvaka nema lakih utakmica i lakih pobjeda.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)


 


Skupina D:

Za kraj, tu je i skupina D u kojoj je bilo prilično 'vatreno'. Kako u San Sebastianu, tako i u Lisabonu. Ili, da budemo precizniji, posebno u Lisabonu...

Real Socidedad je protiv prošlosezonskog finalista vodio pune 83. minute, ali Nerazzurri su se na kraju 'izvukli' te San Sebastian napuštaju s jednim osvojenim bodom.

Domaćina je Mendez doveo u prednost već u četvrtoj minuti, da bi onda u 87. kapetan gostiju Lautaro Martinez vratio stvari na početak. Inter se u ovom ogledu zaista provukao, jer domaćin većim dijelom utakmice bio kvalitetniji takmac, ali Sommer je danas bio na razini zadatka te je, ako će se dijeliti dnevnica, on danas zaslužio da na njegovom računu osvane dupli iznos od dogovorenog!

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Benfica i Red Bull Salzburg odigrali su utakmicu koja se neće tako brzo zaboraviti, ali kad na nekom sportskom kvizu bude pitanje tko je obilježio taj ogled, točan odgovor bit će - Roko Šimić.

Hrvatski napadač ne samo da je u 15. minuti s bijele točke zabio svoj prvijenac u Ligi prvaka, već je onda u drugom dijelu i nesebično asistirao Izraelcu Gloukhu koji zaista nije imao težak zadatak povećati vodstvo Crvenih bikova te na taj način staviti točku na i.

Bila je to utakmica u kojoj se nije dugo čekalo na uzbuđenja budući da su gosti već u trećoj minuti s bijele točke mogli doći do prednosti, ali Konate, na žalost ne baš prevelikog broja navijača austrijskog prvaka, nije uspio zabiti.

A kako Bjelokošćanin (kojeg TM cijeni na 15 milijuna eura) nije bio precizan s bijele točke u ranoj fazi utakmice, onda je drugi kazneni udarac, kojeg je skrivio iznimno talentirani stoper Silva nesmotrenim igranjem rukom na gol liniji, odlučio izvesti Roko Šimić. Hrvatski napadač bio je siguran, Trubina je poslao u jednu, a loptu u drugu stranu, a već od tog trenutka bilo je jasno kako će se morati dogoditi pravo malo čudo da gosti ovu utakmicu u konačnici ne pobijede.

Nije se Benfica predala, ali kad je Gloukh u 51. zabio za povećanje prednosti Crvenih bikova, stvari su bile jasne.

Inače, kod domaćina je Musa u igri bio do 84. minute (izašao zbog grčeva), dok je Šimić, koji je sigurno bio i igrač utakmice, na terenu bio do 71. minute kad ga je zamijenio Ratkov. No, ta 71. minuta bila je važna za Zlatka Dalića. Naime, nakon skoro 200 dana pauze, zelenim je travnjacima ponovno potrčao Luka Sučić! Trebat će još malo vremena da se 'ušalta', ali nema sumnje da će njegov povratak biti od velikog značaja za najkvalitetniju austrijsku momčad, ali i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju u kojoj bi talentirani ofenzivni veznjak u skorijoj budućnosti mogao imati sve veću i veću ulogu. (I.A.S.)

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)



Tagovi

Roko ŠimićIvan RakitićArsenalRed Bull SalzburgSevillaLiga prvaka

Ostale Vijesti