Screenshot
Screenshot

VIDEO SuperSaiyan na tribinama u Casablanci: Navijači Wydada ponovno oduševili s koreografijom

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.04.23. | 11:50

Uz pomoć Son Gokua izbacili Simbu iz Lige prvaka.

Marokanski velikan Wydad Casablanca, ujedno i aktualni prvak Afrike, jučer je postao prvi polufinalist ovosezonske Afričke lige prvaka. Taj cilj Marokanci su ostvarili tek nakon boljeg raspucavanja jedanaesteraca protiv viceprvaka Tanzanije, Simbe. Prva utakmica završila je 1:0 za tanzanijsku momčad, a aktualni prvak kontinenta u uzvratu je poveo golom Samboua u 24. Wydad je dominirao, nizao šanse, ali golova više nije bilo te su o putniku u polufinale odlučivali jedanaesterci. Wydad se tu pokazao kao sigurnija i iskusnija momčad te je izbacio Simbu iz daljnjeg natjecanja.

A veliku pomoć u tom izbacivanju imali su od svojih navijača, inače na glasu kao jedni od najfantičnijih, najglasnijih, ali i najkreativnijih na svijetu. Navijači Wydada tako su za potrebe ove utakmice napravili trodijelnu koreografiju na kojoj se prvo pojavljuje Son Goku, glavni lik popularnog japanskog animea Drago ball Z, u svojem 'originalnom' izdanju. Tribina se potom mijenja u 'The beast mode', a treća sekvenca koreografije prikazuje u SuperSaiyan izdanju.

Ispod koreografije ispisano je 'Getting stronger, going further, on any road" ("Postati jači i napredovati na svim stazama", op.p.).

Dragon Ball Z je inače jedna od najpopularnijih animiranih serija svih vremena koja veliku bazu fanova ima i u Hrvatskoj, a po svemu sudeći i Maroku. Saiyani su agresivna izvanzemaljska ratnička rasa, a Goku je poslan na Zemlju kako bi je pokorio. Međutim, glavni lik serije dobije udarac u glavu kao dijete i postane dobroćudan te se kasnije, između ostalih, bori protiv svoje rase kako bi sačuvao Zemljane. Goku je ujedno i prvi Saiyan koji je dohvatio mitsku formu SuperSaiyana, odnosno evoluirane i puno moćnije verzije njihove rase.

Iz te perspektive, možemo reći da je 'Kralj lavova Simba' dosta dobro parirao moćnoj izvanzemaljskoj rasi.... (nr)




Tagovi

Wydad Casablancaafrička Liga prvaka

Ostale Vijesti