Reuters
Reuters

VIDEO Što ti je karma: Dynamo razbio Los Angeles s 4-0, Biuk zamijenjen na poluvremenu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 11.06.23. | 09:41

Nesuđeni hrvatski U21 reprezentativac upisao je najteži poraz od dolaska u SAD.

Status Stipe Biuka u hrvatskoj U21 reprezentaciji jedna je od najaktualnijih tema hrvatskog medijskog prostora. Podsjetimo, pred Hrvatskom U21 reprezentacijom je U21 Europsko prvenstvo koje počinje za 10 dana (21. lipnja), a izabranici Dragana Skočića nalaze se u skupini s Ukrajinom, Španjolskom i jednim od domaćina Rumunjskom. Novi izbornik U21 reprezentacije u kadar reprezentacije pozvao je 20-godišnjeg bivšeg igrača Hajduka Stipe Biuka, međutim, njegov klub Los Angeles FC, nije mu dozvolio priključivanje vršnjacima iz reprezentacije jer im je, tvrde Amerikanci, Biuk potreban u MLS-u u kojem LAFC drži treće mjesto Zapada, s dva boda manje od vodećih St. Louis Cityja i Seattle Soundersa.

No, Biukov klub ima utakmicu manje od St. Lousia i čak četiri manje od Seattlea budući da je LAFC nedavno izgubio finale CONCACAF-ove Lige prvaka od meksičkog Leonesa i u narednom periodu morat će nadoknaditi neke od zaostalih utakmica. Prva takva odigrat će se za četiri dana u ranim jutarnjim satima kada Los Angeles FC dočekuje Dynamo iz Houstona, a sinoć je Biukov klub gostovao kod Houstona u redovnom kolu američkog MLS-a i doživio težak, katastrofalan poraz od 0-4.

Stipe Biuk započeo je od prve minute u sastavu Los Angelesa, no Dynamo je na odmor otišao s minimalnom prednosti od 1-0 (Quinones, 11.) te je Steve Cherundolo odlučio zamijeniti Biuka već na poluvremenu za Kwadwoa Opuka. Ta promjena ne da nije urodila plodom, nego je Dynamo do kraja utakmice zabio još tri gola i nanio LAFC-u najteži poraz od kada je nesuđeni U21 reprezentativac Hrvatske stigao u klub.

Očito se u cijelu priču umiješala i 'karma' te je kaznila Los Angeles jer kalifornijski klub nije pustio Biuka na okupljanje U21 reprezentacije...

Napomenimo kako je sinoć Damir Kreilach dobio posljednjih pola sata u 0-0 remiju svojeg Real Salt Lakea protiv New York Cityja, Kristian Kahlina primio je tri gola u 3-3 remiju Charlotea protiv Seattle Soudndersa, a Portland Tiombersi za koje igra Dario Župarić sutra u četiri ujutro po hrvatskom vremenu zaigrat će utakmicu protiv FC Dallasa. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

MLSStipe BiukLos Angeles FCHrvatska U21

Ostale Vijesti