VIDEO Štimac upisao novu pobjedu, zabio bivši igrač Šibenika, Sunil Chhetri preskočio Ferenca Puskasa

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 28.03.23. | 16:31

Indija se priprema za Azijski kup.

Nakon što je reprezentacija Indije, koju vodi bivši hrvatski izbornik Igor Štimac svladala Mianmar u prijateljskoj utakmici s 1:0, danas je u indijskom Imphalu s 2:0 nadvisila Kirgistan i tako zadržala stopostotan učinak u 2023. godini.

Sandesh Jhingan, koji je jesenski dio sezone 2021./22. proveo u Šibeniku zabio je u 34. minuti na dodavanje Brandona Fernandesa (VIDEO), a konačni rezultat postavio je 38-godišnji napadač Sunil Chhetri iz kaznenog udarca (VIDEO), a kojem je to bio 85. pogodak u dresu Indije, čime je na vječnoj ljestvici najboljih strijalca u povijesti reprezentativnog nogometa preskočio legendarnog Mađara Ferenca Puskasa koji je ostao na 84. postignuta pogotka.

Chhetri se, tako, osamostalio na petom mjestu najboljih strijelaca za reprezentaciju. Ispred njega su još Cristiano Ronaldo (122 pogotka), Iranac Ali Daei (109), Lionel Messi (99) i Malezijac Mokhtar Dahari (89). S obzirom na to da se Dahari umirovio još 1985., realno je za očekivati da će ga Chhetri preskočiti, pogotovo jer legendarni indijski napadač namjerava igrati na Azijskom kupu od 12. siječnja do 10. veljače 2024. godine., a na kojeg je Indija izborila plasman.



Tagovi

indijska nogometna reprezentacijaIgor ŠtimacSuni Chhetri

Ostale Vijesti