Reuters
Reuters

VIDEO Spektakl u Saudijskoj Arabiji: Benzema vodio Al Ittihad do 3-1 vodstva, a onda se ukazao Mitro-hattrick

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 02.09.23. | 07:20

Veliki derbi pripao Al Hilalu.

U velikom derbiju saudijskog nogometa, Al Hilal je u utakmici sa sedam pogodaka svladao aktualnog prvaka Al Ittihad s 4-3 iako se na odmor otišlo s 3-1 vodstvom domaće momčadi. Apsolutni junak Al Hilala bio je srpski centarfor Aleksandar Mitrović koji je zabio hattrick. Al Ittihad, kojem je Liverpool u petak odbio 150 milijuna tešku ponudu za Mohameda Salaha, krenuo je s Karimom Benzemo, Fabinhom i N'Golom Kanteom u početnih 11, a u prvoj momčadi Al Hilala bili su Mitrović, Malcom, Sergej Milinković Savić, Ruben Neves, Kalidou Koulibaly i vratar Bono. Neymar je propustio i ovu utakmicu zbog ozljede.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Al Ittihad je u vodstvo doveo 'starosjedioc' i najbolji strijelac kluba u povijesti Romarinho. No, vrlo brzo Mitrović sjajnim pogotkom vraća Al Hilal u vodstvo. Al Ittihad dominirao je utakmicom, a u 39. minuti Benzema poentira na dodavanje Igora Coronada, a u devetoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela Hamdallah poentira nakon pogreške Milinkovića Savića za zasluženo vodstvo domaće momčadi od 3-1. Naznaku povratka najavio je Malcom koji je u 11. minuti produžetka pogodio gredu. Al Hilal se vratio do 62., Mitrovć je prvo zabio iz blizine, a onda i iz kaznenog udarca. Do gola vrijednog preokreta Al Hilal je stigao u 62. preko Salema Al Dawsarija, na dodavanje Milinkovića Savića koji se tako 'iskupio' za pogrešku kod trećeg pogotka.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE (SportKlub).

Al Hilal je preuzeo vrh ljestvice od Al Ittihada kojem su ovo bili prvi izgubljeni bodov, ali i prvi primljeni pogoci. Danas svoje utakmice igraju preostala dva člana saudijske 'velike četvorke'. Al Ahli gostuje kod Al Fateha kojeg vodi Slaven Bilić, a Al Nassr dočekuje Al Shabab.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Al Ittihad JeddahAl HilalSergej Milinković-SavićKarim BenzemaAleksandar MitrovićSaudijska Arabijasaudijska nogometna liga

Ostale Vijesti